Black Stallion Cabernet Sauvignon on kesän paras grilliviini

Black Stallion Cabernet Sauvignon vie sinut suoraan kalifornialaisen viinitilan kellariin tammitynnyrien keskelle. Pyöräytä lasia, nuuhkaise ja nauti makumatkasta Kalifornian lämpöön.

Black Stallion Cabernet Sauvignon 2016 (29,98€)
Black Stallion on täydellinen grillilihojen viini, mutta se sopii myös monille muille tummille liharuuille, kuten tällaiselle uunissa hitaasti haudutetulle ja pintapaahdetulle luulliselle lampaanlihalle.

Black Stallion Cabernet Sauvignon 2016

Kesällä nautitaan myös punaviineistä kuuman grillin hiillostamien tummien lihojen seurassa. Grilliviinin kuuluu olla tumma ja täyteläinen sekä tammisen mausteisilla ja paahteisilla vivahteilla varustettu.

Tausta

Päätimmekin panostaa viiniin hieman enemmän ja hankkia kunnon Kalifornian Cabernet Sauvignon -punaviinin Black Stallion Estate Winerylta. Viinitila sijaitsee kuuluisan Silverado Trailin varrella Napa Valleyssa, lähellä sen eteläpäätä, jonne San Pablo Bayn viilentävät tuulet vielä ulottuvat. Viinit tehdään sopimusviljelijöiden rypäleistä, joista osa tulee samalta Oak Knoll Districtin alueelta, ja osa muualta Napa Valleysta.

Sisilialaistaustainen Indelicaton perhe muutti Kaliforniaan vuonna 1924 ja menestyi viinialalla. Perhe hankki omistukseensa Black Stallionin hevostilan kymmenisen vuotta sitten. Nyt siellä tehdään viiniä.

Luonnehdinta

Black Stallion Cabernet on kypsynyt 18 kuukautta tammessa ja sen huomaa jo tuoksusta. Sen lisäksi nenään leijailee mustaherukan aromit, jotka ovat tyypillisiä cabernetille.

Maku on todella täyteläinen ja tuoksun tapaan mustaherukkainen. Tummanmarjaista, tummakirsikkaista ja luumuistakin makua siivittää tyylikäs paahteisuus ja jopa savuisuus.

Viinin tammisuus on vahvaa, mutta myös selkeää ja harmonista. Siinä on setrisyyttä eli hienoa puumaista aromikkuutta.

Runsas maku ei räjähdä suussa, vaan täyttää sen pehmeällä silkkisyydellä, sillä tanniinit ovat notkeat. Suuhun jää maistumaan tyylikkäät tammimausteet.

Black Stallion Cabernet Sauvignon on jokaisen euron väärti ja täydellinen grilliviini. Laita hiiligrilliin esimerkiksi raakakypsytettyä entrecôtea tai valmista naudan ribsejä. Myös grillattu lammas eri muodoissaan on täydellinen kumppani.

Black Stallion Cabernet Sauvignon 2016 (29,98€), 4.5/5 tähteä


Kuva: Viinikartta.fi

Kommentit

Suositut tekstit