Trapiche Malkina on edullinen ostos

Välillä on hyvä maistaa myös edullisemman pään viinejä vertailun vuoksi. Otimmekin testiin Trapiche Malkinan, joka on viime syksyn uutuuspunaviini Argentiinasta.

Trapiche Malkina Merlot Syrah Tannat 2019 (8,99€)
Argentiina, Mendoza

Trapiche Malkina Merlot Syrah Tannat 2019

Trapiche tuottaa monenhintaisia viinejä etenkin Mendozassa, Argentiinassa. Myös Malkina tulee Mendozasta. Se on sekoiteviini kolmesta eri rypäleestä.

Malkina on Merlot-vetoinen (50%) ja myös kakkosrypäle Syrah (40%) on useimmille tuttu. Sen sijaan blendin kolmas rypäle Tannat on harvinaisempi ja erityisen kiinnostava rypäle. Jo rypäleen nimi viittaa tanniineihin, joita rypäleestä löytyy runsaasti.

Tannatin tärkeimmät tuotantoalueet ovat Uruguay ja Lounais-Ranskan Madiran. Esimerkiksi kuuluisa Château Montus on pääasiassa Tannatista. Vaikka Tannatia on Malkinassa vain 10%, sen tehtävä on tuoda blendiin tanniinista rakennetta sekä tummaa marjaisuutta, kuten karhunvatukkaa.

Viinin tuoksussa on mokkaa ja marjaisuutta.

Suutuntuma on keskitäyteläinen ja helposti juotava pehmeiden tanniinien osalta.

Vaikka näistä rypäleistä pitäisi irrota kunnolla hedelmää, maku ei ole mikään sokerisen hillomainen, vaan yllättävän kuiva. Turhan monet Suomessa myytävät punaviinit ovat makeahkoja, joten onkin rohkea veto tehdä alle kympin punaviini, jossa sokeria on vain 3 grammaa litrassa.

Mausta löytyy tummaa marjaisuutta ja punaista hedelmäisyyttä, mutta kuiva perusmaku pitää hedelmäisyyden taustalla.

Sen sijaan mausta irtoaa suklaisuutta, puuta ja mausteinen jälkipotku.

Kokonaisuutta kantaa kohtalainen hapokkuus, jossa on myös hieman karheita karpalomaisia piirteitä, jotka jäävät maistumaan suuhun.

Koska edullisissa viineissä käsityön osuus jää väistämättä pienemmäksi, saadaan tasapainoista laatua juuri sekoitteilla. Malkinassa onkin todella hyvä rypälecombo, jossa eri osaset tukevat toisiaan. Kokonaisuus on myös selkeä ja puhdaspiirteinen. Jos sinulle maistuu kuiva punaviini, maista Malkinaa. Se on oikein tervetullut uutuus omaan hintaluokkaansa.

Trapiche Malkina Merlot Syrah Tannat 2019 (8,99€), 3/5 tähteä


Kuva: Viinikartta.fi
Pullo saatu maahantuojalta

Kommentit

Suositut tekstit