Moshi Moshi Sparkling - hauska kuohuviini Italiasta

Alsacelainen tuottaja, italialainen kuohuviini ja japanilainen nimi. Tällä yhdistelmällä ei voi mennä vikaan eikä todellakaan voi syyttää tiukkapipoisuudesta.


Moshi Moshi Organic Sparkling Extra Sec

Jean Biecher & Fils on 1762 perustettu perheyritys ja Alsacen suurin luomutuottaja, joka omistaa jopa Grand Cru -tarhoja. Talolla tuntuu kuitenkin olevan viinibisneksiä ja brändejä siellä täällä maailmalla Etelä-Afrikkaa myöten.

Yksi Biecherin ulkomainen tuote löytyy Italiasta. Tarkemmin ei ole määritelty, missä tämä viini on tehty, mutta kyse on siis spumantesta, joka tarkoittaa yleisesti italialaista kuohuviiniä.

Japanissa ilmeisesti vastataan puhelimeen "Moshi Moshi", jolla varmistetaan, ettei puhuja ole haamu, sillä paikallinen henkiolento ei pysty sanomaan sanaa "Moshi" kahteen kertaan. Nerokasta.

Moshi Moshi on selvästikin tarkoitettu rennoksi ja hauskaksi seurusteluviiniksi. Se on myös luomua ja vegaanille sopiva.

Viinissä on suuret, mutta aika kestävät kuplat.

Tuoksussa on raikasta hedelmäisyyttä, pikkuleipätaikinaa ja kukkaa.

Suutuntuma ja kuohu on pyöreän pehmeä, vaikka siinä onkin kivasti hapokkuutta.

Maku on hedelmäinen ja siitä löytyy omenaa, päärynää, persikkaa, sitrusta ja appelsiininkuorta marmeladisessa muodossa.

Melko täyteläisessä maussa on lisäksi leivontaan viittaavia paahteisia piirteitä. Jäännössokeria ei ole korostetusti, mutta sen verran, että huomaa.

Moshi Moshi ei ole tarkoitettu vakavasti otettavaksi viiniksi. Siinä on hyvin tasainen, miellyttävän pyöreä ja hedelmäinen maku, joka kosiskelee. Nauti seurustelun merkeissä kaikenlaisen pienen syötävän kanssa. Rohkea kokeilee sushille!

Moshi Moshi Organic Sparkling Extra Sec (12,98€), 3/5 tähteä
Kuvat: Viinikartta.fi
Pullo on saatu maahantuojalta

Kommentit

Suositut tekstit