Fleur du Cap Chenin Blanc - vähemmän alkoholia

Alkoholittomat ja vähäalkoholiset viinit trendaa. Maistoimme eteläafrikkalaisen chenin blancin, jonka ihastuttava raikkaus ja kepeys syntyy juuri vähennetystä alkoholista.


Fleur du Cap Natural Light Chenin Blanc 2019

Tammikuun uutuusviini Fleur du Cap on varmasti tehty trendejä seuraillen ja se myös toteuttaa kevyemmän viinin ajatuksen onnistuneesti.

Viini on sävyltään vihertävänkeltainen ja loistaa varmasti kauniina keväisessä tai kesäisessä auringonpaisteessa.

Tuoksu on raikkaan hedelmäinen ja kivennäisvesimäinen.

Raikkaus jatkuu maussa, joka on melko kuiva, todella kepeä ja mukavan hapokas. Siinä löytyy myös kukkaisia sekä mineraalisia vivahteita, kuten tuoksusta odottikin.

Suutuntuma on kevyt ja joku voisi valittaa vetisyydestä, mutta se on tavallaan tämän viinin juttu. Eikä viini edes ole varsinaisesti vetistä, vaan luonnollisesti kevyt, kuten etiketti lupaa.

Hedelmäisyys on sopivasti kirpeän ja mehukasta. Siitä löytyy keltaista omenaa, päärynää, persikkaa, melonia, limettiä ja ananastakin.

Fleur du Cap on hyvin tehty kevyempi valkoviini. Vaikka se on kepeä ja kesäinen, se ei kuitenkaan ole tylsä tai mauton. Helposti nautittavana se on erinomainen seurusteluviini, mutta viihtyy myös vihreiden salaattien ja sushiplatterin seurassa.

Fleur du Cap Natural Light Chenin Blanc 2019 (9,48€), 3,5/5 tähteä
Kuva: Viinikartta.fi
Pullo saatu maahantuojalta

Kommentit

Suositut tekstit