Casasmith Vino Rosso grillatulle pippuripihville

Vino Rosso kuuluu Charles Smithin ViNO-sarjaan, jossa italialaisista rypäleistä tehdään amerikkalaisia viinejä.


Casasmith Vino Rosso on tyylikäs grillilihojen viini

Olemme nyt maistaneet kaikki Alkon valikoiman ViNO-sarjan viinit, joihin kuuluu pinot grigio, roseeviini ja nyt arvioitavana oleva punaviini. Täytyy todeta, että tämä Yhdysvaltojen länsirannikolta Washingtonin osavaltiosta tuleva sarja on varsin onnistunut ja viinit maistuvat hintaansa arvokkaammilta.

Vino Rosso on sekoitus kahdesta rypäleestä. Amerikkalaiseen tapaan Cabernet Sauvignon on edustettu 70%:n osuudella ja muun muassa Italian kuuluisimman viinin, chiantin, rypäleenä tunnettua Sangiovesea on 30%. Sinänsä blendi on tuttu chianti-viineistä, sillä esimerkiksi chianti classicosta voi löytyä sama yhdistelmä, tosin Sangiovese-painotteisena cabernetin ollessa vähemmistönä.

Vino Rosson tuoksussa on alkoholia, tumman hedelmäistä muhevuutta, luumuja ja vivahteikasta mustaherukkaa.

Tuoksusta löytyy myös paahteisuutta ja savuisuuttakin.

Maku on hapokas, mikä pitää tummahedelmäisen hillomaisuuden aisoissa.

Maku toistaa tuoksun hedelmäisyyttä ja tummaa marjaisuutta ja siitä nousee esille Sangiovesen kypsä kirsikkaisuus maanläheisillä vivahteilla.

Suutuntuma on täyteläinen ja suuhun jää viipyilemään pitkäksi aikaa savuinen puu, lakritsi ja hennosti myös yrttisyyttä.

Viinissä on erinomainen hieman jauhoinen tanniinirakenne.

Italialaisten punaviinien ystävä löytää tästä viinistä tuttuutta, sillä tyylissä on chiantimaisuutta. Amerikkalaiseen tapaan viinissä on kuitenkin cabernetin napakkuutta tanniinien puolesta.

Vino Rosso on hieno yhdistelmä Italian ja Yhdysvaltojen punaviinien parhaita puolia. Siinä yhdistyy amerikkalainen tanniinisempi Cabernet Sauvignon chianti classicon mausteisuuteen ja tummaan hedelmäisyyteen. Hapokkuus pitää maun raikkaana ja tanniinit sallivat viinin yhdistäminen medium-kypsälle lihalle. Kokeilin viiniä hiilillä grillatulle sisäfieepihville, grillatulle tomaatille ja halloumi-juustolle. Täydellistä!

Casasmith Vino Rosso 2016 (15,90€), 4/5 tähteä


Grillattu sisäfileepihvi sopii täydellisesti tanniinisille punaviineille


Kuvat: Viinikartta.fi
Pullo saatu maahantuojalta

Kommentit

Suositut tekstit