Casasmith Vino Rosé 2018 - amerikkalainen rosee eurooppalaisella tyylillä

Legendaarisen amerikkalaisen viinintuottajan Charles Smithin uutuus vakiovalikoimassa on roseeviini huippuvuodelta 2018, jolloin rypäleet saatiin poimittua optimaalisessa kypsyydessä. Ja se todellakin maistuu tässä viinissä.

Casasmith Vino Rosé 2018 (15,90€)
Viinissä maistuu myös Välimeren yrtit

Casasmith Vino Rosé on kellontarkkaa laatua

Charles Smithin tunnetuin viini ainakin Suomessa on jo legendaksi muodostunut Kungfu Girl Riesling, jonka lisäksi mies on ollut tuottamassa viinejä monessa eri hintaluokassa. Priimaa pukkaa tulemaan.

ViNO-tuoteperheen idea on ollut tuottaa italialaisista rypäleistä amerikkalaisia viinejä. Näin ollen viineistä löytyy piirteitä molemmista maista ja vähän muualtakin Euroopasta. Vino Rosé on tehty italialaisesta rypäleestä Sangiovesesta, samasta rypäleestä, josta myös tumman kirsikkaista chiantia tehdään. Vino Rosésta löytyykin hieman samaa kirsikkaista aromikkuutta.

Smith kehuu vuolaasti Washingtonin osavaltiossa sijaitsevan tilansa vuotta 2018. Rypäleet saatiin korjattua kellontarkasti oikeaan aikaan, jolloin viinin hapokkuus säilyi hyvänä.

Vino-roseeviinin tuoksu on ihastuttavan hedelmäinen ja siinä on hauskaa mansikkavaahtokarkin kepeyttä.

Sokeria viinissä on vain 2 grammaa litrassa, joten täysin kuivasta viinistä voidaan puhua. Tällöin hapokkuus ja puhdas hedelmäisyys pääsevät pääosaan. Viinin hapokkuus tuokin veden välittömästi kielelle ja viini maistuu herkullisen hedelmäiselle, ei läheskään niin kuivalle kuin ensin voisi olettaa.

Viinin hedelmäisyydestä löytyy melonia, persikkaa, punaista omenaa ja metsämansikkaa.

Runkoa tukee hyvin kypsä ja pehmeämakuinen sitruksisuus, jossa on mineraalisia vivahteita.

Mausteisuus ilmenee etenkin yrttisyytenä, joka tuo mieleen italialaiset ruuat. Viinin sovittaminen italialaisen keittiön kasvispainotteiselle ruualle varmasti toimisi. Kesäkurpitsa raaka-aineena tulee ensimmäisenä mieleen. Itse napostelin tuoreita herneitä ja maistelin viiniä. Herneiden vihreys ja viinin yrttisyys toimivat aivan loistavasti yhteen.

CasaSmith Vino Rosé näyttää sävynsä puolesta eurooppalaiselta laatuviiniltä. Maussa on samaa tyylikkyyttä kuin Provencen roseissa, mutta hedelmäisyys on runsaampaa. Viinissä on myös samoja piirteitä kuin Bardolino Chiarettossa. Vino Rosé on onnistuneen vuosikerran tasapainoinen roseeviini, jota voi helposti siemailla sellaisenaan tai nauttia kesäpöydässä kevyesti grillattujen kasvisten, paistetun lohen ja tuoreiden kesän makuja sisältävien salaattien seurassa.

Casasmith Vino Rosé 2018 (15,90€), 4/5 tähteä


Kuva: Viinikartta.fi
Pullo saatu maahantuojalta

Kommentit

Suositut tekstit