Hampton Water Rosé - myynti- ja arvostelumenestys Jon Bon Jovilta

Hampton Water on Jon Bon Jovin, hänen poikansa ja Gerard Bertrandin yhteistyön tulos. Se saavutti menestystä heti myyntiintulonsa jälkeen vuonna 2018.


Hampton Water on elegantti roseeviini

The Hamptons tarkoittaa Long Islandin East Endissä kylistä ja kaupungeista muodostuvaa osaa. Sinne on matkaa 150 km Manhattanilta ja se on suosittu lomakohde hiekkarantoineen, ravintoloineen ja putiikkeineen.

Hampton Water -viini viestii samaa rentoa ja kesäistä fiilistä. Idea viiniin tuli Jon Bon Jovin pojalta Jesseltä, joka kaverinsa kanssa nautti Hamptonin asunnollaan roseeviinejä ja kutsui niitä nimellä "Hampton Water". Tästä lempinimestä syntyi kipinä viinituotteen kehitykseen.

Apua kehitykseen saatiin ranskalaiselta Gerard Bertrandilta, joka on tunnettu luomutuottaja Languedocista. Kun vielä Jon Bon Jovi esitteli viiniä muun muassa sosiaalisessa mediassa monien julkimoiden seurassa, alkoi merkkinointikin olla kunnossa.

Hampton Waterista tulikin viime vuonna suuri myyntimenestys ja puoli miljoonaa pulloa myytiin loppuun. Viini saavutti myös Wine Spectator -lehden Top 100 -viinit listalla menestystä sijoittumalla parhaaksi roseeviiniksi. On huomioitava, että listalla on vain 2 roseeta.

Hampton Water on sävyltään läpikuultavan pinkki, lohenpunainen ja puuteriruusuinen.

Tuoksusta löytyy kukkaa ja persikkaista hedelmäisyyttä.

Maku on yllättävän kuiva, sillä tuoksun hedemäisyys saa odottamaan makeampaa viiniä. Hampton Water on kuitenkin rutikuiva ja sokeria viinistä löytyy vain 1 gramma litrassa. Todella vähän.

Sokerilla on helppo peittää makuvirheitä, joten Hampton Waterin paras puoli onkin siinä, että maut maistuvat puhtaina. Tämä ei anna virheille tilaa, joten viinin tulee olla todella onnistunut. Ja sitä Hampton Water onkin.

Maku on elegantti, tasapainoinen ja erittäin puhdaspiirteinen.

Mukava hapokkuus tuo veden kielelle, kivelliset hedelmät persikoineen ja aprikooseineen maistuvat tyylikkäiltä ja pieni mausteisuus johdattelee mineraaliseen jälkimakuun.

Mausta löytyy myös ripaus vadelmaa, omenaa, melonia sekä sitruksisuutta tuomassa terää.

Makeahkoon roseeviiniin tottunut saattaa pitää tätä liian kuivana, mutta makuun tottuu nopeasti, jolloin hedelmäisyys tulee paremmin esiin.

Hampton Water on todella tyylikäs roseeviini Languedocin alueelta. Viiniä maistellessa se onnistuu tuomaan kesän maun huulille.

Hampton Water Rosé 2018 (22,90€), 4/5 tähteä


Kuva: Viinikartta.fi

Kommentit

Suositut tekstit