Kesähelteiden viini - The Damn Wall Chenin Blanc

Kesähelteitä saatiin odottaa, mutta nyt Suomi kylpee auringossa. Kuumana kesäpäivänä aika pysähtyy, kun lomailijan kiireet ovat väistyneet. Silloin kylmä ja kepeä valkoviini on paikallaan.


The Damn Wall -viinit viilentävät hellepäivänä

Kesäkuumalla ajatukset pyörivät viilentävien juomien parissa. Tuhdit punaviinit voi nyt unohtaa ja saa luvan keskittyä yksinkertaisiin valkoviineihin. Eikä ollenkaan haittaa, vaikka lasilliseen sujauttaisi jääkuution tai pari.

Tämän vuoden uutuuksia ovat The Damn Wall -viinit Etelä-Afrikasta. Innostuin näistä viineistä, koska viime vuonna Groot Phesantekraal Chenin Blanc esitteli aivan huikeaa hinta-laatusuhdetta.

The Damn Wall -viineistä löytyy kaksi versiota, kuiva Chenin Blanc ja puolikuiva sekoiteviini Chenin Blancista ja Muscat d'Aléxandrie -rypäleistä. Molemmissa viineissä on puolensa, eikä viinivalinta jää kiinni itselle sopivasta makeusasteesta.

The Damn Wall Chenin Blanc

Kuivassa Chenin Blancissa on sitruksinen tuoksu.

Maku on kivasti kuiva ja pieni määrä jäännössokeria tuo viiniin hieman pehmeyttä.

Suutuntuma on hapokas, mineraalinen, limettinen ja jopa hieman öljyinen.

Hedelmäisyys on pääasiassa päärynää, keltaista omenaa ja melonia.

Mausta löytyy myös pieni vivahde mausteisuutta.

Kokonaisuus on aromeiltaan hento, mutta pirteän raikas ja kuitenkin riittävän tyylikäs. Viinin hapokkuus saa veden kielelle ja mineraalit luovat rakennetta. Sovita viini raikkaan kesäisille kasvispainotteisille aterioille tai nauti sellaisenaan suoraan jääkaapista.

The Damn Wall Chenin Blanc 2018 (9,98€), 3,5/5 tähteä


The Damn Wall Medium Sweet

Oman makuuni puolimakeat viinit sopivat harvoin, mutta tässä viinissä makeus oli kohtuullista ja hedelmäisyys herkullista.

Hedelmäisyydestä löytyy melonin, omenan ja päärynän lisäksi myös persikkaa ja vähän Muscatin tuomaa kukkaisuutta. Tähän kokonaisuuteen makeus istuu hyvin.

Tähän viiniin sopii erinomaisesti jäät ja viiniä voi nauttia myös mausteisemmen itämaisen ruuan kanssa.

Kokonaisuus on makea, mutta raikas ja monipuolisen hedelmäinen. Medium Sweet sopii erityisesti makeamman viinin ystävälle.

The Damn Wall Medium Sweet 2018 (9,98€), 3/5 tähteä


Kuva: Viinikartta.fi

Kommentit

Suositut tekstit