Valkoviini Groot Phesantekraal Chenin Blanc on löytö!

Osallistuimme Aamulehden syksyn rapuviinit -raatiin ja yllätyimme eteläafrikkalaisen valkoviinin huikeasta hinta-laatusuhteesta. Tätä viiniä täytyi ostaa itsellekin.


Groot Phesantekraal Chenin Blanc

Saimme kunnian osallistua Aamulehden raatiin, joka selvitti, mitkä viinit toimivat parhaiten syksyn rapujuhlissa. Aamulehden jutun voit lukea tästä (vain tilaajille).

Raadissa totesimme tämän uutuusviinin, Groot Phesantekraal Chenin Blanc, olevan erinomainen rapuviini ja laadultaankin neljä tähteä - siitäkin huolimatta, että Alkon hinta on vain hieman päälle 11 euroa. Tällä Chenin Blancilla on siis loistava hinta-laatusuhde.

Päätimme Aamulehden maistelun jälkeen marssia lähimpään Alkoon ja hankkia tätä raikkaan hedelmäistä viiniä myös oman viinikaapin täydennykseksi.

Avasimme yhden pullon tänä viikonloppuna ja pääsimme nyt huolella tutustumaan viinin aromeihin. Sädekehä ei ollut himmentynyt.

Olemme aiemminkin maistaneet eteläafrikkalaisia viinejä ja todenneet, että maan chenin blanceista löytyy laatua: Bellingham Chenin Blancin tamminen ja popcornpaahteinen tyyli on timanttia. On mukavaa, kun nyt löytyi toinen yhtä timanttinen chenin blanc ja vieläpä huokeaan hintaan. Groot Phesantekraal ei ole tammitettu, joten tyyli on modernilla tavalla raikkaampi.

Kun tammea ei ole käytetty, hedelmäisyys ja vehreys korostuvat.

Tuoksussa on omenaa, päärynää ja melonia.

Maku on myös hedelmäinen rehevällä tavalla ja tuoksun hedelmien sekä ananaksen lisäksi sitä siivittää kypsä sitruksisuus tehden hedelmäisyydestä monipuolisen ja ryhdikkään kokonaisuuden.

Hapokkuus on rieslingmäistä: tuntuvaa, rapeaa, herkullista ja raikasta. Oman osansa makuun tuo vihertävä vehreys, joka tuo mieleen Sauvignon Blancin.

Kokonaisuus on tasapainoinen ja sen kruunaa hento mineraalisuus.

Groot Phesantekraal Chenin Blanc on maukkaalla hedemäisyydellään uhkea viini, johon hapokkuus tuo ryhtiä, mineraalisuus ruokaviiniominaisuuksia ja yrttisyys vivahteita. Se on monipuolinen ruokaviini salaateista siipikarjaan - ja rapuihin.

Hintaluokassaan löytö, huikea hinta-laatusuhde:
Groot Phesantekraal Chenin Blanc 2018 (11,29€)


Kuva: Viinikartta.fi

Kommentit

Suositut tekstit