Arvio: Sitruunainen Blossa 18 toimii esimerkiksi glögidrinkkinä
Vuosikerta-Blossan inspiraatio on tänä vuonna haettu italialaisesta sitruunalikööristä limoncellosta. Blossa 18 on vaalea glögi ja toimii parhaiten kylmänä.
Tänä vuonna Blossa 18:n makuun on inspiraatiota haettu Italiasta kuuluisasta limoncello-sitruunalikööristä, jota moni tekee itsekin ja antaa tuttavilleen joululahjaksi.
Monenlaisia Blossan makuja on tullut vuosien varrella maistettua ja limoncello tuntui heti loistavalta idealta. Blossassa on aina mukana perinteisiä joulumausteita, jotka maistuvat enemmän tai vähemmän. Tänä vuonna makua on tullut myös Välimeren yrteistä: basilikasta, rosmariinista ja timjamista.
Olin Blossa 18:n esittelyssä, jossa heti alusta asti suositeltiin kylmänä nauttimista sellaisenaan tai esimerkiksi italialaiseen kuohuviiniin, proseccoon sekoitettuna. Jos on aina nauttinut glöginsä höyryävän lämpimänä, tämä tapa poikkeaa täysin totutusta. Toisaalta avoimesti suhtautuen huomaa, että Blossa 18 on hyvin monikäyttöinen. Se toimii kyllä lämpimänäkin, mutta mielestäni lämpimänä se maistuu tavanomaiselta vaalealta glögiltä ja sitrusmaisuus jää liiaksi taustalle.
Blossa 18 on tehty sitrushedelmäisyys mielessä ja se vie aromina huomiota muilta mausteilta. Tämä on hyvä, sillä monta kertaa olen kaivannut päämaun parempaa esille tuomista.
Blossan maku on vahva, pitkä ja tasapainoinen. Kylmänä sitrusmaisuus maistuu kypsältä ja makean kirpeältä. Erilaiset yritit ja joulumausteet maistuvat myös muistuttaen, että kyse on kuitenkin glögistä.
Blossa 18 jatkaa trendiä, jossa glögi taipuu moneksi. Etenkin kuohuviinipohjaiset glögit ovat olleet kovassa nosteessa. Pikkujoulukautena nautitaan kuohuviinejä, kuten proseccoja, ja perinteinen glögi voi tuntua vanhahtavalta. Sen sijaan on trendikästä nauttia glögillä terästettyä kuohuviiniä, glögiskumppaa.
Kuvat: Viinikartta.fi
Blossa 18 di Limone nautitaan kylmänä
Blossan vuosikertaglögiä odotetaan ja ihastellaan joka vuosi. Etenkin pullon design saa aina runsaasti kehuja ja huomiota osakseen ja tänäkin vuonna turkoosi väri on hieno ja tuo mieleen auringossa hehkuvan Välimeren. Sen sijaan monena vuonna maku on jakanut mielipiteitä. Siihenkin on syynsä: maku vaihtuu joka vuosi ja rohkea kokeilu eksoottisine mausteineen voi olla perinteiseen glögiin tottuneelle liikaa.Tänä vuonna Blossa 18:n makuun on inspiraatiota haettu Italiasta kuuluisasta limoncello-sitruunalikööristä, jota moni tekee itsekin ja antaa tuttavilleen joululahjaksi.
Limoncello
- Italialainen sitruunalikööri
- Tuotetaan Italian eteläosissa
- Aineksina sitruunankuori, sokeri, grappa tai vodka ja vesi
- Nautitaan kylmänä digestiivinä
- Kotitekoinen limoncello on suosittua
- Esimerkki: Limoncello di Sorrento
Monenlaisia Blossan makuja on tullut vuosien varrella maistettua ja limoncello tuntui heti loistavalta idealta. Blossassa on aina mukana perinteisiä joulumausteita, jotka maistuvat enemmän tai vähemmän. Tänä vuonna makua on tullut myös Välimeren yrteistä: basilikasta, rosmariinista ja timjamista.
Olin Blossa 18:n esittelyssä, jossa heti alusta asti suositeltiin kylmänä nauttimista sellaisenaan tai esimerkiksi italialaiseen kuohuviiniin, proseccoon sekoitettuna. Jos on aina nauttinut glöginsä höyryävän lämpimänä, tämä tapa poikkeaa täysin totutusta. Toisaalta avoimesti suhtautuen huomaa, että Blossa 18 on hyvin monikäyttöinen. Se toimii kyllä lämpimänäkin, mutta mielestäni lämpimänä se maistuu tavanomaiselta vaalealta glögiltä ja sitrusmaisuus jää liiaksi taustalle.
Blossan tarjoiluehdotukset:
- Huoneenlämpöisenä
- Jääkaappikylmänä
- Jäiden kanssa
- San Pellegrino -kivennäisveteen sekoitettuna
- Proseccoon sekoitettuna
- Lämmitettynä (ei kiehuvana)
Blossa 18 on tehty sitrushedelmäisyys mielessä ja se vie aromina huomiota muilta mausteilta. Tämä on hyvä, sillä monta kertaa olen kaivannut päämaun parempaa esille tuomista.
Blossan maku on vahva, pitkä ja tasapainoinen. Kylmänä sitrusmaisuus maistuu kypsältä ja makean kirpeältä. Erilaiset yritit ja joulumausteet maistuvat myös muistuttaen, että kyse on kuitenkin glögistä.
Blossa 18 jatkaa trendiä, jossa glögi taipuu moneksi. Etenkin kuohuviinipohjaiset glögit ovat olleet kovassa nosteessa. Pikkujoulukautena nautitaan kuohuviinejä, kuten proseccoja, ja perinteinen glögi voi tuntua vanhahtavalta. Sen sijaan on trendikästä nauttia glögillä terästettyä kuohuviiniä, glögiskumppaa.
Kuohuviinipohjainen Blossa 18 tarjoiluehdotus:
- 1 dl proseccoa
- 1 dl Blossa 18 -glögiä
- Kanelitanko
Juoman esittelyssä lämmitetty Blossa-glögi jäi ohimennen mainituksi tarjoiluehdotukseksi, sillä Blossa 18 suositellaan tarjottavaksi kylmänä. Lämmittäminen vie sitrusaromeilta terää.
Lue myös: Joulun 2022 viinivinkit
Kuvat: Viinikartta.fi
Kommentit
Lähetä kommentti