El Chico Malo - miellyttävä espanjalainen

El Chico Malo on kolmas arvioimamme viini Winery On -viinitalolta. Taiteesta kiinnostuneen tekijäparin viinit erottuvat etiketeistä, mutta myös nuorekkaasta viinityylistään. Lue myös Demuerte-viineistä


El Chico Malo on helposti nauttittava, mutta myös ryhdikäs

"Pahaksi pojaksi" nimetty viini on rypälesekoitus Cabernet Sauvignonia ja Monastrellia, puolet ja puolet. Molemmat rypäleet ovat tanniinisia ja yhdistelmältä voi olettaa ryhtiä ja rakennetta.

Viini on kuitenkin tehty helposti juotavaksi ja hedelmäiseksi. Hellävaraisempi tammen kosketus on nykytyylin mukaista. Se ei peitä eikä hallitse viinin makua, mutta tuo kokonaisuuteen sopivassa suhteessa makeaa mausteisuutta, rakennetta, paahteisuutta ja hennosti vaniljaakin.

Tuoksu on muheva ja tumman marjainen. Myös alkoholi, jota on peräti 14,5%, leijailee nenään voimakkaana, mutta maussa se on hyvin integroitunut.

Maun hedelmäisyys on karvunvatukkaista, kirsikkaista ja hillomaista, mutta silti mukavan hapokasta.

Monet hillomaiset viinit ovat tanniineiltaan ohuita, mutta tässä viinissä rypälecombo pitää huolen, että tanniinit ovat lähes pureskeltavia.

Monastrell on Yeclaan täydellisesti sopeutunut rypäle ja yhdistelmä tutun Cabernet Sauvignonin kanssa tuntuu toimivalta ja toisiaan tukevalta. Hilloinenhan viini on, mutta ei liian makea. Kokonaisuus on miellyttävä viini, joka nousee luonteikkuutensa ja tasapainonsa vuoksi peruspunkkua korkeammalle.

Eli Chico Malo on monipuolinen viini. Se on hedelmäinen ja riittävän raikas seurusteluviiniksi, mutta rakenteensa ansiosta se sopii monille ruuille pastasta pihviin. Kokeile rohkeasti.Demuerte-viinien taustalla on Winery On -niminen viinitila Espanjasta. Tila sijaitsee Yeclassa Murciassa, muutamia kymmeniä kilometrejä luoteeseen Alicantesta.

Tilalla on viljelyksiä 20 hehtaarin verran, pääasiassa Monastrell-rypälettä, jonka kanssa useinkin sekoitetaan Syrahia.

Tilan tekijäpari haluaa yhdistää laadukkaat viinit ja nuorekkaan designin niin, että pullojen taiteelliset ansiot herättävät välittömästi huomiota.


Kuva: Viinikartta.fi
Viini on maahantuojan näytepullo

Kommentit

Suositut tekstit