Confidencial Reserva, lampaan sisäfilee ja kantarellimuhennos

Kaikille tuttu kantarelli on metsiemme hienoimpia sieniä. Siitä valmistuu esimerkiksi kantarellimuhennos, joka maistuu tumman lihan seurassa. Lisäksi tarvitaan vain vivahteikas punaviini.

Confidencial Reserva 2014 (12,98€)
Lampaan sisäfileet rosmariinilla ja valkosipulilla
Kantarelleja ja sipulia muhennettuna

Kantarellimuhennos ja lampaan sisäfilee

Suomen tunnetuin ruokasieni kantarelli on myös yksi hienoimmista sienistä. Kun kantarellit hauduttaa pannulla ja lisää sipulia, voita ja kermaa, on yksinkertainen, mutta niin loistava herkku valmis. Lue lisää sieniruuista ja resepti tästä.

Kantarellimuhennoksen kanssa maistuu erityisen hyvin medium-kypsä pihvi. Tällä kertaa valmistimme uusiseelantilaista lampaan sisäfileetä, joka on todella nopea tehdä, jos vaan muistaa ottaa paketin ajoissa sulamaan. Sulaneet sisäfileet irtoavat helposti toisistaan ja ovat kalvojen irroitusta vaille valmiit. Niiden irtileikkaaminen käy näppärästi esimerkiksi fileerausveitsellä.

Laitoimme pannuun voi-öljyseosta ja mukaan rosmariininoksan ja muutaman valkosipulinkynnen. Valkosipulit voi lisätä pannuun kuorineen. Fileille rouhitaan mustapippuria ja halutessaan voi vielä ripotella suolaa. Fileet paistuvat nopeasti, pari minuuttia per puoli. Liha kannattaa jättää sisältä punertavaksi.

Sienien kanssa maistuu erinomaisesti vivahteikas punaviini, jossa saa olla kermaisuutta leikkaavaa hapokkuutta ja lihan kanssa viihtyviä tanniineja. Tällaisen viinin saimme kokeiltavaksi Rosa Viini & Ruokakerhosta, jonka tarjoamia reseptejä kannattaa myös kokeilla. Esimerkiksi kantarellipasta on tälle viinille sopiva ruoka.

Confidencial Reserva Portugalista

Portugalilaiset viinit ovat jatkuvasti nostaneet tasoaan ja maasta tulee nykyään todella kiinnostavia ja persoonallisia viinejä. Confidencial Reserva on esimerkki mielettömän hyvästä hinta-laatusuhteesta, eikä se ole yllätys, sillä viinin valmistaja Casa Santos Lima on tunnettu edullisista "bestseller"-viineistään. Esimerkiksi Suomessa hyvinkin tunnettu Quinta das Setencostas tulee samalta talolta.

Viinin nimi viittaa jonkinlaiseen salaisuuteen käytetyistä rypäleistä. Viiniin on pullotettu ainakin kymmentä rypälettä, joista ei ole mainintaa, mitä ne on. Mukana lienee kuitenkin Portugalin omia rypäleitä, kuten Castelão ja Touriga Nacional sekä takuuvarmasti jotain kansainvälisiäkin lajikkeita, kuten Syrah tai Cabernet Sauvignon.

Viinin tuoksusta voi erottaa tummaa hedelmää ja tammipuuta.

Mausta ensimmäisenä huomaa herkullisen hapokkuuden ja sen, ettei viini ole mikään hilloaromeilla jyräävä viini, vaan varsin tyylikäs ja hienovaraisempi kokonaisuus.

Maku on kuivan oloinen, vaikka sokeria on punaviiniksi kohtuullisen paljon, 8 grammaa litrassa. Makeuden häivähdys ilmenee lähinnä makeina tammimausteina.

Viinissä on tummia marjoja ja hedelmiä, kuten mustaherukkaa, karhunvatukkaa ja luumua.

Suutuntuma on melkein täyteläinen, eikä millään tavalla jyräävä.

Maun tamminen aromikkuus on viipyilevä ja vivahteikas, ja siitä voi maistaa paahteisuutta, vaniljaa ja maustepippuria.

Jälkimaku on tanniineiltaan kuivattava.

Confidencial Reservassa on erinomainen hinta-laatusuhde ja persoonallisen ryhdikäs maku. Sen gastronomiset ominaisuudet ulottuvat pastasta lammasruokiin ja maun vivahteikkuus toimii syksyisten sieniruokien kanssa hienosti. Tämä on edullinen ja monipuolinen ruokaviini. Suosittelemme!

Kantarellit tulee ensin hauduttaa pannussa, jotta sieniin imeytynyt neste saadaan pois. Tämän jälkeen lisätään voi ja sipulit ja lopuksi kerma.


Rosmariini ja valkosipuli käyvät perinteisesti lampaan makumaailmaan.
Kuvat: Viinikartta.fi
Pullo saatu maahantuojalta, Rosa Viini & Ruoka

Kommentit

Suositut tekstit