Portada Reserva Red ja White - hinta-laatua Portugalista

Portugalin edulliset viinit maistuvat usein hintaansa arvokkaammilta. Reilun 8 euron Portada-viinit ovat olleet jonkinlaisia suosikkeja ja valikoimaan on nyt ilmestynyt kypsyneen makuiset Reserva-versiot, jotka yllättivät meidät positiivisesti.


DFJ Vinhos -viinitalo

Lissabonin lähistöltä tuleva DFJ Vinhos valmistaa edullisia viinejä, joista monia olemme kulautelleet hymyssä suin. Talon liikeideana on tuottaa selväpiirteisen portugalilaisia viinejä, joista suuri yleisö pitää.

Arvioimme juuri talon pinot noirin ja keväällä totesimme vuosikausia suosiota saaneen klassikon Fonte do Becon olevan edelleen erinomainen. Nyt otimme valikoimassa jo ainakin 10 vuotta olleen Portada-viinin uudemmat tulokkaat Portada Reservat testiin.

Portada Reserva Red

Rypäleet: Touriga Nacional, Shiraz, Alicante Bouschet

Portada-nimellä (tarkoittaa suurta koristeltua ovea) on markkinoitu Alkossa muutamia edullisemman pään puna- ja valkoviinejä, joista punaviini lienee tunnetuin. Reserva-versiossa tyyli ei ole muuttunut, sillä viini on edelleen pehmeä ja hedelmäinen.

Portada Reserva Red tuoksuu lämpimän hedelmäiselle ja marjaisalle sekä siinä määrin maanläheiselle, jotta mieleen tulee rehti maalaismainen viini. Omanlaistaan vivahteikkuutta tuo etenkin Portugalin oma päärypäle Touriga Nacional, johon sekoitteen Shiraz lisää kansainvälistä väriä ja tuttuutta.

Maku on täyteläinen, runsas ja pehmeän hillomainen. Mausta löytyy tummemman täyteläistä hedelmää, kuten luumua ja viikunaa sekä tummia ja punaisia marjoja (vadelmaa ja mansikkaa).

Hapokkuus on pehmeää, mutta herkullista ja rakennetta kantavaa, vaikka merkittävä määrä jäännössokeria (17g/l) pehmentääkin viiniä tuntuvasti.

Tanniinit ovat ohuet, mutta viinin rakenne syntyykin tammikypsytyksestä, mausteisen runsaasta ja jouluisesta tunnelmasta.

Tässä on vain kympin hintainen hyvä punaviini, joka sopii tyylinsä puolesta jouluisiin noutopöytiin, meheville talvisille pataruuille sekä puolikoville juustoille viikunahillolla.

Portada Reserva White

Rypäleet: Fernão Pires, Arinto, Chardonay, Verdelho

Portada Reserva Whiten tuoksu on pirteän hedelmäinen ja siitä löytyy mm. hunajamelonia, persikkaa ja voitaikinaomenapiirakkaa.

Maku on täyteläinen, pehmeä, mukavan aromikas ja mineraalinen - sekä todella hedelmäinen.

Jälkimaku on yllättävän ryhdikäs ja kypsän sitruksinen. Jäännössokeria, 7g/l, on juuri sopivasti.

Tämä tammettamaton viini saa monipuolisen täyteläisyytensä ja herkullisen happorakenteensa paikallisista rypäleistä Fernão Pires ja Arinto sekä Chardonnaysta ja Verdelhosta.

Tässä valkkarissa on monipuolisen kerroksellista makua ja ruokaviiniominaisuuksia pikkurahalla. Se sopii erilaisten tapasten kanssa nautittavaksi ja joulun kalapöydässä se on kuin kotonaan. Tämä viini todella teki vaikutuksen hinta-laatusuhteellaan.

Kuva: Viinikartta.fi
Viinit ovat maahantuojan näytepulloja

Kommentit

Suositut tekstit