Paxis Always On Friday - portugalilainen pehmeä pinot noir

Oletko maistanut portugalilaista pinot noiria? Ei ole ihme, jos et ole, sillä tämä on Alkon ainoa pinot noir ja tuore uutuus valikoimassa.


Portugalilainen pinot noir on harvinaisuus

Meitä kiinnosti heti ottaa tämä viini testiin, koska portugalilaisia pinot noireja ei ole Alkossa näkynyt. Koska Portugali on luottanut pääsääntöisesti alkuperäislajikkeisiinsa, ei pinot noirille tai muillekaan kansainvälisille rypälelajikkeille ole jäänyt paljoakaan tilaa. Jonkin verran viineissä on esiintynyt Cabernet Sauvignonia ja Shirazia, mutta ei koskaan Pinot Noiria, ainakaan Alkossa.

Setúbalin niemimaalta Lissabonista etelään tuleva DFJ Vinhos tekee viinejä ennakkoluulottomasti ja on alkanut tuottaa viiniä myös pinot noirista. Mikäs siinä, maistetaan!

Sävy on läpikuultava, kuten pinot noireissa on tapana. Lasin reunassa väri taittaa hieman ruskeaan.

Tuoksussa on punamarjaisuutta ja miellyttävät aromit.

Suutuntuma on keskitäyteläinen, pehmeä ja miellyttävä hapokkuuden ollessa suunmyötäisen sopivaa.

Maku on marjainen, kirsikkainen ja selvästi puinen, sillä viini on kypsynyt tammitynnyreissä ainakin puolen vuoden ajan. Maku päättyy kuivatun hedelmäiseen ja mausteiseen vivahteeseen, josta voi tulla mieleen myös suklaa.

Näillä spekseillä Always on Friday toimii nimensä mukaisesti perjantaisin seurustelun merkeissä, mutta ruokaominaisuuksiakin riittää. Viinin hinta on edullinen, mutta Portugalista on totuttu saamaan tällä hinnalla hyvinkin kelvollista laatua. Niin myös tälläkin kertaa. Viinin etiketti on turhan paljon sosiaalisen kepeisiin ominaisuuksiin viittaava, mutta toisaalta se kertoo nuorekkaasta tyylistä ja rohkean ennakkoluulottomasta pinot noir -kokeilusta Portugalissa.

Paxis Always On Friday on puhdaspiirteinen ja selkeä pinot noir, joka ei kikkaile maulla, mutta voittaa puolelleen hyvällä hinta-laatusuhteellaan ja miellyttävällä tammen ja hedelmäisyyden tasapainolla. Tämä on viini on oiva viini joulun juhlapöytään lämminsavulohen, kinkkujen ja laatikoiden kaveriksi.Kuvat: Alko
Viini on maahantuojan näytepullo

Kommentit

Suositut tekstit