Uutta vuotta juhlitaan Etelä-Afrikan laadukkaalla kuohuviinillä

Etelä-Afrikan kuohuviinien taso on jatkuvasti parantunut ja laatu on nykyään todella korkeatasoista. Perinteisellä samppanjamenetelmällä tehdyt kuohuviinit lähentyvät aitoa samppanjaa. Etelä-Afrikassa menetelmää kutsutaan nimellä Methode Cap Classique eli MCC.

Simonsig Kaapse Vonkel Brut 2016
Pinot Noir 53%, Chardonnay 46%, Pinot Meunier 1%
Methode Cape Classique
18,98€

Kuohuviini uudenvuoden juhlintaan – Simonsig Kaapse Vonkel Brut

Uutta vuotta kannattaa juhlistaa vähän paremmalla kuplajuomalla. Espanjalaiset cavat tai ranskalaiset samppanjat ovat aina varmoja valintoja uuden vuoden kuohuviineiksi, mutta laadukasta skumppaa on saatavilla ympäri maailman. Tällä kertaa päädyimme Etelä-Afrikkaan.

Simonsig on laadukas viinitalo Etelä-Afrikan kuuluisimmalta viinialueelta Stellenboschista. Juhannuksena ihmettelimme talon roussanne-valkoviiniä, jota voi kutsua kokemukseksi.

Talon historia on sidoksissa koko maan viinihistoriaan, sillä ranskalaiset perustajajäsenet ovat olleet mukana tuomassa viininviljelyä Etelä-Afrikkaan. Simonsig on myös ensimmäinen talo, joka on tehnyt eteläafrikkalaista kuohuvaa perinteisellä sampanjamenetelmällä ja -reseptillä ja tämä nimenomainen viini on nyt laseissamme kuohuava Kaapse Vonkel Brut!

Simonsigin perinteinen skumppa on vivahteikas ja eloisa. Laadukkaassa juomassa on hienot kuplat, jotka nostattavat mukavan hedelmäisen maun hyvään lentoon. Mausta löytyy pirteää sitruunaa ja kirpeää omenaisuutta. Viinissä on myös paahteisuutta, joka kielii laadusta.

Kuiva viini on omiaan sellaisenaan, mutta se toimii myös voimakkaiden makujen kaverina. Testasimme viinin italialaistyyppisten bruschetta-leipien kanssa. Reseptistä löytyi tomaattia, valkosipulia, raakaa sipulia ja erilaisia yrttejä, mutta viini toimi kokonaisuuden kanssa oikein hyvin. Viinin hapokas makumaailma raikastaa ruokailua mukavasti ja kuiva jälkimaku muuttuu entistä paahteisemmaksi ruokailun yhteydessä.

Laadukas ja monipuolinen Simonsig Kaapse Vonkel Brut on erittäin hyvä kuohuviini uudenvuoden juhlintaan. Kokeilunhaluisille uuden maailman kuohuva tuo mukavaa vaihtelua perinteisiin vaihtoehtoihin, kuitenkaan tinkimättä laadusta. Valitsit sitten minkä viinin hyvänsä, toivotamme sinulle hyvää ja menestyksekästä uutta vuotta!

Muita hyviä eteläafrikkalaisia kuohuviinejä:
Avondale Armilla Méthode Cap Classique Blanc de Blancs Brut 2009
24,90€. Todella tyylikäs Chardonnay-vuosikertakuohuviini, paahteinen ja vivahteikas. Vahva suositus.
Graham Beck Méthode Cap Classique Rosé Brut
19,49€. Pinot Noir -vetoinen (ja makuinen) gastronominen roseekuohuviini, jossa punaista marjaa, kypsää sitruksisuutta ja paahteisuutta.
Pongrácz Méthode Cap Classique Brut
15,88€. Jo pitkään myynnissä ollut puhdaspiirteinen klassikko. Sanottu samppanjamaiseksi, vaikkakin maun intensiteetti ei ole aivan niin vahva.
Pongrácz Méthode Cap Classique Rosé Brut
15,99€. Hieno roseekuohuviini Pongráczilta.
Krone Night Nectar
16,35€. Aivan mahtava puolimakea kuohuviini, joka sopii jälkiruuille, juustoille ja jälkiruuaksi sinänsä.
J.C. Le Roux La Fleurette Sweet Rosé
8,99€. Reippaasti makea edullinen kuohuviini, jonka kanssa on mukava maiskutella hillomunkkeja.


Uudenvuodenaattona maistuvat pienet käsin syötävät suolaiset herkut. Bruschetta-leipä juustokuorrutteella, tomaatilla, valkosipulilla, basilikalla ja balsamicolla maistuu herkulliselta kuivan laatukuplivan seurassa.


Kuvat: Viinikartta.fi

Kommentit

Suositut tekstit