Uudenvuoden aaton kuohuviinit 2015 - Gloria Ferrer ja cava

Vuoden vaihtumista kannattaa juhlistaa kunnon kuplajuomalla. Hetkeen sopii arvokkaampikin kuohuva, sillä alkava vuosi tulee toivottaa tervetulleeksi kunnolla!


Kohta poksahtaa!

Vuonna 2015 Viinikartan uudenvuodenaaton kuohuviinisuositus on voimakasluonteinen Gloria Ferrer Blanc de Noir - Kaliforniasta.

Gloria Ferrer tulee Yhdysvaltain ihmemaasta, tarkemmin ottaen Kalifornian monipuolisista maisemista. Viinillä on kuitenkin sukujuurensa syvällä vanhan maailman maaperässä, sillä tuottaja on maailman suurimman skumppatalon espanjalaisen Freixenetin satelliitti uuden maailman rehevillä viinitarhoilla.


Kalifornia, Pinot Noir (92%), Chardonnay (8%), aromikas kuohuviini vain 34,50€

Tämä laatukuohari on valmistettu pääsääntöisesti tummasta Pinot Noir -rypäleestä, mikä tekee siitä omalaatuisen vaihtoehdon uuden vuoden juhlintaan. Osa tummista rypäleistä on jopa saanut lillua 24 tuntia murskattujen rypäleiden kanssa, mikä tekee viiniin mukavasti rakennetta ja kauniin värin. Yleensä kuohuviinin rypäleet erotellaan mehusta heti, mutta tälle viinille on haluttu antaa vähän luonnetta - ja se kyllä tuntuu suussa!

Maultaan Gloria Ferrerin uudenvuoden skumppa on kevyen paahteinen ja marjaisan runsas. Makumaailmasta löytyy niin puolukkaista kirpeyttä, kuin vadelmaista makeuttakin. Viini on samalla kuitenkin raikkaan sitruksinen ja puhdas; Chardonnay antaa oman sitruksisen vivahteensa. Vaikka viinitalolla on cava-historiaa ja viini on tehty perinteisellä pullokäymismenetelmällä, loistaa tälle tyylille tyypillinen hiivainen sameus poissaolollaan. Pientä hiivaisuutta esiintyy korkeintaan tuoksussa, kun juomaa kaataa ensi kertaa lasiin.

Raikkautensa puolesta Gloria sopii erinomaisesti uudenvuoden juhliin kilistely- ja maljajuomaksi. Viinissä on kuitenkin sen verran rakennetta, että se toimii erinomaisesti myös juhlaruokien kanssa nautittuna. Ei nyt ehkä grillisipsien, mutta muiden juhlanaposteltavien kanssa kylläkin. Voimakkaan pehmeä kuohu tekee juhlatunnelmasta upean ja todella aromikas ja pikkuisen kompleksinen maku toimii ruokien kanssa yhteen sekä tuo viiniin kiinnostavuutta.

Gloria Ferrerin Blanc de Noir on kuitenkin todella arvokas viini. Jos yli kolmenkympin hintalappu hirvittää, voimme suositella Ferrerin suvun eurooppalaiselta haaralta vähän parempaa cava-versiota - Freixenet Elyssia Gran Cuvée Cava Brutia. Elyssia on oikein mukiinmenevä huippu-cava, joka pyyhkii lattiiaa saman tuottajan halvemmilla versioilla.


Edullisempi, mutta laadukas cava Freixenetilta on toinen suosituksemme uudenvuoden kuplajuomaksi. 19,97 €Glorian Ferrarissa on todella voimakkaat kuplat. Ja kevyesti väriä Pinot Noirista.Kuvat: Alko ja Viinikartta

Kommentit

Suositut tekstit