Viime hetken viinivinkit jouluun 2013 - Las Moras roseekuohari ja Zinck Riesling

Jotta ei menisi viimetippaan, katso tästä pari viime hetken viinivinkkiä jouluun. Testasimme argentiinalaisen roseekuohuviinin ja rieslingin Ranskan Alsacesta. Molemmat sopivat joulupöytään.

Jouluviineiksi mielletään yleensä tuhdit punaviinit, jotka kyllä henkivät joulun lämpöä ja tunnelmaa. Täyteläiset punaiset kannattaa kuitenkin säästää jouluisten iltojen nautiskeluhetkiin takkatulen ääressä, sillä joulupöydässä ne vain sotivat jouluruokien makuja vastaan. Tässä Viinikartan viimehetken vinkit joulupöytään olkaa hyvät!

Las Moras Rosé Shiraz-Viognier

Rypäleet: Shiraz, Viognier
Hinta: 9,99 €
Argentiina, San Juanin pikkukaupungin kupeessa, Tulumin laakso. Lähellä Andien raikkaan viileitä vuoristopuroja.
Katso lisää Viinikartalta

Jens:
Tämä kuiva rosé-kuohuva sopii joulupöytään jo ihan värinsäkin puolesta. Las Moras ei ole tyypillisen kuohuviinin tapaan kirpeän hapokas, vaan enemmänkin marjaisen täyteläinen. Mukavan pienet kuplat kuitenkin tuovat siihen eloa ja raikkautta, mikä saa viinin sointumaan jouluruokiin mainosti.

Yllätä jouluvieraasi ja kata pöytään pirteä vaaleanpunainen kuohuviini. Et varmasti tule pettymään!

Janne:
Las Moras Rosé Shiraz-Viognier on edullinen ja todella tasapainoinen kokemus. Punertava rosee sopii värinsä puolesta hienosti jouluun. Maku on yksinkertainen ja helppo, mutta sisältää riittävästi marjaa, kuten vadelmaa ja on sopivan täyteläinen ja ryhdikäs pakkaus joulun kalapitoisten alkupalojen kanssa. Sopii toki nautittavaksi vaikka läpi aterian. Tuoksu on nuorekkaan vihertävä, hapokkuus on raikas ja jälkipotkuna on pientä kirpeää sitruksisuutta.

Domaine Zinck Riesling Prestige 2012

Rypäleet: Riesling
Hinta: 12,69 €
Ranska, Alsace
Katso lisää Viinikartalta

Jens:
Toinen hieman tavallisuudesta poikkeava jouluviiniehdotus on puolikuiva riesling Ranskan Alsacesta. Domaine Zinck Riesling Prestige 2012 on suutuntumaltaan runsas ja mukavan mausteinen valkoviini, joka varmasti pitää pintansa joulupöydässä. Etenkin rosolli ja kalat saavat tästä viinistä erinomaisen kumppanin. Zinck on helposti lähestyttävä ja sopii myös ihmisille, jotka eivät innostu aivan rutikuivasta valkoviinistä.

Janne:
Domaine Zinckin Riesling ei ole minusta mikään ihan tyypillinen riesling, koska siitä ei löydy mitään vahvaa sitruksisuutta tai petrolia ja makeus riittää juuri ja juuri tyypilliseen puolikuivaan rieslingiin. Viini on sen sijaan pehmeän hapokas ja helppo. Siinä on runsain mitoin kukkaisuutta ja hedelmiä: omenaa, päärynää ja melonia. Maaperän kalkkikiven tuoma mineraalisuus tuo viiniin kiinnostavaa tyylikkyyttä. Maun päättää ohut sitruksisuus, mikä ei kuitenkaan ole useimpien rieslingien voimakkuuden tasolla. Kaikinpuolin tyylikäs viini, joka sopii alkupaloille ja toimii hyvin kinkun ja etenkin rosollin kanssa.

Viinikartan jouluaiheiset jutut löydät täältä:
Viinikartan viinivinkit jouluunKuvat: Alko sekä Viinikartta

Tuotteet saatu arvioitavaksi maahantuojalta.

Kommentit

Suositut tekstit