Kuohuviiniä ja samppanjaa uuden vuoden juhliin - kokeile Bernard-Massard Cuvée de l'Ecusson Brut

Laatuun panostava hankkii uuden vuoden juhlajuomaksi samppanjaa. Monet laadukkaat kuohuviinit ovat kuitenkin samppanjan tasoisia. Joskus halvemmat kuohuviinit maistuvat raikkaudessaan ja kepeydessään paremmin kuin paahtoleipään vivahtavat aromikkaat samppanjat. Se on makuasia. Kirjoituksen lopusta löydät muut kuoharivinkit uuteen vuoteen.

Bernard-Massard Cuvée de l'Ecusson Brut

Rypäleet: Chardonnay, Pinot Noir, Pinot Blanc, Riesling
Hinta: 13,59 €
Maljajuomaksi ja aperitiiviksi
Luxemburg
Katso lisää Viinikartalta

Jens:
Bernard-Massard Cuvée de l'Ecusson Brut on monimutkaisesta nimestään huolimatta melko simppeli ja helpostilähestyttävä kuohuviini. Perinteinen sampanjamenetelmä ja laadukkaat raaka-aineet luovat viinille hyvät lähtökohdat.

Yksi kuohuviinin tärkeimmistä ominaisuuksista on sen kuplat. Bernard-Massardin kuplat ovat mukavan pehmeät, mutta ne katoavat suusta harmillisen nopeasti. Onneksi kuplien jälkeen suuhun jää mukavan kirpeä ja sitruksinen viini, jota siemailee mielellään.

Cuvée de l'Ecusson Brutin rypälesekoitus ei ole aivan tavanomaisimmasta päästä. Kuitenkin tämä viini on hämmästyttävän samankaltainen espanjalaisten cavojen kanssa. Viinin tyyli on yhtä hapokkaan kirpeä ja kuiva. Myös maku on hyvin samanlainen.

Uudenvuoden juhliin Bernard-Massard Cuvée de l'Ecusson Brut sopii erittäin hyvin. Se toimii sellaisenaan niin siemailuun kuin maljajuomaksikin. Viini pitää myös pintansa ruokapöydässä, vaikka perinteisten nakkien ja perunasalaattienkin kanssa.

Janne:
Lilliputtimaasta Luxemburgista kotoisin oleva Bernard Massard... nyt ei jaksa kirjoittaa koko pitkää nimeä ... on peruskuohareiden parhaimpia yksilöitä. Viinisekoitus (cuvée) takaa tyylin ja laadun pysyvän samanlaisena vuodesta toiseen. Mitään erikoista kuoharissa ei ole, se on vain yksinkertainen ja tasaisen laadukas. Löytyy myös Alkon myydyimpien listalta, joten tämä on tuttu ja turvallinen valinta.

Tuoksussa on selvästi paahtoleipää tai hiivaleipää. Vaahto on pehmeä ja miellyttävä, se kipristelee pitkään kielen päällä. Maku on hyvin kuiva, mutta kaikinpuolin todella pehmeä, josta nousee jälkimauksi selkeän hapokas sitruksisuus. Oikein hyvä kokonaisuus, joka sopii tavallisesta kuohuviinistä pitäville, jotka ehkä karsastavat liian aromikkaita (esimerkiksi omenankotamaisia) vintage-makuyhdistelmiä. Tässä niitä ei ole ja mineraalisuus ja aromimaailma on hyvin hillittyä.

Muita kuohuviinivinkkejä uuteen vuoteen:
1) Sokkotestien australialainen kuningas: Jansz Premium Cuvée Brut >, 17,20€
2) Piccolosamppis: Pannier Sélection Brut >, 15,98€
3) ISO samppis: Jeanmaire Cuvée Brut >, 25,90€
4) Samppiksen veroinen englantilainen: Ridgeview Cavendish Brut 2010 >, 29,90€
5) Hyvä hinta-laatu Uudesta-Seelannista: Lindauer Brut >, 11,99€
6) Sopii kaikille: Cono Sur Brut >, 10,90€
7) Huipputyylikäs espanjalainen: Gramona Imperial Gran Reserva 2007 >, 29,90€
8) Roseen ystäville Etelä-Afrikasta: Pongrácz Rosé >, 14,99€
9) Puolimakean ystäville edullinen klassikko: Ballet Demi Sec Carte Noire >, 6,98€

Jo vuodesta 1971, yrityksen 50-vuotisjuhlista lähtien.


Kuvat: Alko sekä Viinikartta

Kommentit

Suositut tekstit