Pinot Noir joulupöydässä: jouluviini Trapiche Pinot Noir Oak Cask

Viinin tiedot Viinikartalla:
Trapiche Pinot Noir Oak Cask 2012
Alko: 412307
Hinta: 9,99 €
Rypäleet: Pinot Noir
Argentiina, Mendoza

Pinot Noir joulupöydässä. Jouluvinkki:
Kuohuviini ja valkoviini sopivat hyvin joulupöytään, mutta punaviinikin sopii, kun valitsee oikeanlaisen viinin: jouluviini ei ole erittäin täyteläinen ja tanniininen. Pinot Noir on rypäle, jonka katsotaan sopivan joulupöytään melko hyvin. Maistelimme taannoin Alkon vuoden 2013 jouluviinit ja koska tilaisuus oli niin hyvä, testasimme myös Trapichen pinotia muutamien jouluruokien kanssa. Pinot toimii etenkin kinkun kanssa, mikä on monelle se pääasia. Pinot tukee muidenkin jouluruokien makua mainiosti, joten kannattaa kokeilla tätä, jos et ole jo valinnut jouluviiniäsi.

Lue myös muut jouluviiniarviot:
Vuoden 2013 jouluviinit: Christmas Riesling, Moomba Christmas Shiraz ja Infinitus Tempranillo >
Cavaa joulun alkupalapöytään >

Hintavampia vaihtoehtoja: Myös Uuden-Seelannin Pinot Noirit ovat lengendaarisen hyviä. Tässä 2 hyvää ehdotusta jouluviiniksi Uudesta-Seelannista ja 1 aussi:

Jens

Tuoksu on yllättävän voimakas ja tumma. Tammitus tuntuu nenässä selvästi. Mieleen tulee hieman italialaisten punaviinit. Tuoksu ei ole aivan tavanomaista pinot noiria.

Maku ei ole aivan yhtä tumma kuin tuoksu antaa olettaa. Nyt aletaan taas olla normaalilla Pinot-kartalla. Lämpimät vivahteet punaisista marjoista ovat muuttuneet hapokkaiksi. Tammitus on tehnyt tehtävänsä, sillä viinistä löytyy mukavasti tanniineja.

Trapiche Pinot Noir Oak Caskin kaula on tapetoitu täyteen mitalitarroja. Yleensä palkinnoilla kehuskelu kertoo siitä, ettei viinissä itsessään ole mitään mainitsemisen arvoista. Tällä kertaa asia on kuitenkin toisin, sillä tämä pinot on ihan mukiinmenevää kamaa.

Janne

Hyvin perinteinen pinotti: tässä on marjaisuutta, tummaa kirsikkaa, mausteisuutta - keskitäyteläisessä muodossa. Tammikypsytys on tuonut viiniin ulottuvuutta ja syvyyttä sekä erilaisia vahvempia aromeja, kuten paahteista savuisuutta ja nahkaa. Ehkä hieman vaniljaakin. Viini on riittävän runsas, mutta samalla helppoa juotavaa, joka ei riitele jouluruokien kanssa. Aromien marjaisuus ja moniulotteisuus sopii joulupöydän antimille oikein hyvin.Trapichen Pinot Noir sopii joulupöytään, jossa kinkun kanssa sekoitetaan rosollia ja laatikoita. Pinot Noirin aromeissa on riittävän laajaa ulottuvuutta jouluruokien sekamelskaan. Keskitäyteläisyys ja keskitanniinisuus ei jyrää ja sointuu jouluun paremmin.

Huippupinottien sokkotestistä haastavampia vaihtoehtoja

Jos edellisissä Pinot Noirissa ei ollut tarpeeksi haastetta, Viinikartta osallistui 10 maistajan huippupinottien sokkotestiin, jonka kiinnostavat tulokset löydät täältä: Pinot Noir huipputasting. Valitse mieleisesi joulupöytään. Voit ajatella näitä viinejä myös lahjapulloksi.

Viinikartan jouluaiheiset jutut löydät täältä:
Viinikartan viinivinkit jouluun
Kondorikotka ja jylhät Andien rinteet ovat miljöönä Trapichen Pinot Noirille.


Mendoza, uuden maailman ehkä tunnetuin viinialue.


Palkinnoilla kehuskelu ei yleensä lupaa hyvää.Kuvat: Alko sekä Viinikartta

Tuote saatu arvioitavaksi maahantuojalta.

Kommentit

Suositut tekstit