Steininger Cabernet Sauvignon Rosé ja muikut chili-kermaviilikastikkeella

Itävallan Steiningerin viinien maistelut jatkuu nyt roseeviinillä. Ja niin jatkuu myös laatu, joka on korkeaa tasoa pullosta toiseen.

Steininger Cabernet Sauvignon Rosé 2022 (16,99€)
Itävalta, Kamptal
Saatavuus: Alkon tilausvalikoima

Steiningerin herkullinen roseeviini jatkaa tutun laadukkaalla tiellä

Tausta

Steiningerin viineistä olemme kirjoittaneet jo aiemmin: Tämä roseeviini jatkaa kahden ensimmäisenä maistetun viinin viitoittamalla tiellä. Eli laatua on luvassa. Kiinnostavaa on myös Steiningerin tyyli tehdä lajikeviinejä ja käyttää Itävallassa verrattain harvinaista Cabernet Sauvignonia, josta tehty kuohuviini ylitti odotukset. Samalla osaamisella on syntynyt tämä herkullinen cabernet sauvignon -roseeviini.

Steiningerin 1939 perustettu perhetila sijaitsee Langenloisissa Kamptalin viinialueella Itävallan luoteispuolella. Lähellä Tonavaa.

Luonnehdinta

Upea tuoksu, jossa persikkaa, kirpeältä tuoksuvia sitruksisia hedelmähappoja ja mineraalisia sävyjä.

Samalla kun hapokkuus saa suun kostumaan, mahtava maku valtaa suun. Maku jatkuu pitkän aromikkaaseen jälkimakuun.

Helposti voin antaa neljä tähteä tälle herkulliselle roseeviinille, jonka maussa on kaikkea: punamarjaisuutta, kivellisiä hedelmiä, ryhdikästä hapokkuutta, tyylikästä mineraalisuutta ja ripaus mausteisuutta.

Steiningeria maistelee mielellään sellaisenaankin. Loistava ruokapari löytyi voissa paistetuista ruisjauhoilla leivitetyistä muikuista ja chili-kermaviilikastikkeesta. Huikea yhdistelmä, jonka aion tehdä tänä kesänä uudestaankin. Muikut sopivat alkuruoaksi, välipalaksi ja kivan salaatin kanssa myös pääruoaksi. Kermaviili toimii hyvin myös salaatin kastikkeena.

Steininger Cabernet Sauvignon Rosé 2022 (16,99€), 4/5 tähteä


Vaikka tätä roseeviiniä saa tällä hetkellä (24.6.) vain yhdestä Alkon myymälästä, voit kätevästi tilata viinin Alkon verkkokaupasta ilman ylimääräisiä kuluja. Kannattaa samalla tilata myös muut Steiningerin viinit maistettavaksi.


Kuvat: Viinikartta.fi
Tuote maahantuojan näyte

Kommentit

Suositut tekstit