Oddbird Blanc de Blancs - viinillinen alkoholiton kuohuviini

Alkoholittomien juomien suosio kasvaa koko ajan, mutta laadun ja tyylin tulisi muistuttaa aitoja viinejä. Nyt päästään lähelle.

Oddbird Blanc de Blancs (12,91€)
Ranska

Oddbird-kuohuviini ei sisällä alkoholia, mutta muistuttaa oikeaa viiniä

Tausta

Oddbirdin tausta on Ruotsissa. Sosiaalityöntekijänä ja terapeuttina yli kaksi vuosikymmentä työskennellyt Moa Gürbüzer näki alkoholin kielteiset vaikutukset perheisiin ja yhteiskuntaan. Vuonna 2013 hän otti lopputilin ja päätti tehdä asialle jotain.

Syntyi Oddbird (ent. MRG Wines), jonka visiona oli tehdä alkoholista vapaita laatuviinejä. Tänä päivänä Oddbird on Skandinavian suurin alkoholittomien viinien tuottaja.

Tämä perinteisellä menetelmällä tehty viini tulee fyysisesti Ranskasta Languedoc-Roussillonin alueelta. Viini kypsyy normaaliin tapaan 12 kuukautta, minkä jälkeen alkoholi poistetaan hellävaraisesti aromit säilyttäen.

Rypäleinä on käytetty Chardonnayta ja hieman yllättäen Colombard-lajiketta. Toisaalta lajikkeet sopivat hyvin yhteen ja Colombard tuo kokonaisuuteen hieman Chenin Blanc -tyylistä fiilistä.

Koska alkoholi ei muodosta viinin runkoa, viinillisyys (erotuksena mehusta) on saatava aikaan jollakin muulla tavalla. Vastaus on sokeri, jota viinissä on 50 grammaa litrassa. Sokerin määrä hoitaa tämän tehtävän hyvin, eikä puolikuiva kokonaisuus maistu liian makealta.

Luonnehdinta

Hedelmäinen pirteän poreileva tuoksu.

Maku on myös todella hedelmäinen, pehmeä ja raikas.

Monipuolinen hedelmäisyys antaa etenkin sitrusta ja omenaa.

Yllättävän viinimäinen maku jättää pirteän ja puhdaspiirteisen maun suuhun.

Tätä viiniä voi hyvin käyttää alkoholillisen kuohuviinin sijaan seurustelun merkeissä tai ruokaviininä. Hyvin tehty alkoholiton kuohuviini, täytyy sanoa.

Oddbird Blanc de Blancs (12,91€), 3.5/5 tähteä
Kuvat: Viinikartta.fi
Tuote maahantuojan näyte

Kommentit

Suositut tekstit