Smoking Loon Old Vine Zinfandel kesägrillaukseen

Kalifornian auringossa kypsynyt zinfandel on mehevä viini, joka jakaa mielipiteet, mutta on täydellinen viini barbeque- ja smokehouse-ruoalle.


Zinfandel sopii amerikkalaistyylisille grilliherkuille

Tausta

Suhdettani Kalifornian viineihin kuvaa sana ystävyys ja zinfandel on tärkeä osa sitä. Alunperin Kroatiasta kotoisin oleva lajike tunnetaan myös Italian Apuliassa nimellä Primitivo, mutta varsinaisen kodin Zinfandel on löytänyt juuri Kaliforniasta. Zinfandelia voikin kutsua tyypillisimmäksi, aidoksi ja jopa alkuperäiseksi amerikkalaiseksi viiniksi.

Kaliforniasta löytyy yli satavuotiaita Zinfandel-köynnöksiä ja yli 50-vuotiaina köynnöksiä pidetään vanhoina. Siitä tulee nimen "old vine". Vanha köynnös tuottaa vähemmän rypäleitä, mutta niiden maku tiivistyy tai ainakin paranee.

Zinfandelissa on luontaisesti korkea sokeripitoisuus, mikä tarkoittaa myös korkeaa alkoholiprosenttia. Tässäkin viinissä se on 14,5. Alkoholi antaa viinille voimaa ja rakennetta, ja välillä jopa portviinimäisen luonteen, minkä ansiosta zinfandel sopii punaviineistä ehkä parhaiten tumman suklaan kanssa nautittavaksi.

Zinfandelin lämmittävä alkoholi tekee viinistä voimakkaan, mutta jakaa myös mielipiteet. Jotkut pitävät makua liiankin runsaana tai voimakkaana.

Luonnehdinta

Suutuntuma on hillomainen ja aavistuksen makean oloinen.

Maku antaa karhunvatukkaa, kirsikkaa, kuivattuja hedelmiä ja punaisia marjoja.

Makua tukee tyypilliseen tapaan alkoholin lämpö ja tammimausteisuus, jossa on aavistus tähtianista sekä suklaisia piirteitä.

Smoking Loon Old Vine Zinfandel on edullinen malliesimerkki amerikkalaisesta zinistä.

Kun kesägrillit savuavat, zinfandelista löydät rakennetta ja sopivaa aromikkuutta vastaamaan grilliruoan paahteisiin ja savuisiin makuihin. Kokeile viinin kanssa burgereita, mausteisia makkaroita ja bbq-ribsejä.

Smoking Loon Old Vine Zinfandel 2017 (15,98€), 3.5/5 tähteä


Ribsejä, makkaraa, paahdettuja paprikoita ja uusia perunoita kermaviili-tillikastikkeella.


Kuvat: Viinikartta.fi
Tuote saatu maahantuojalta

Kommentit

Suositut tekstit