Steininger Grüner Veltliner - parsaviini vailla vertaa

Itävaltalainen Steininger tuottaa viinejä Kamptalin laatuviinialueella. Alkosta löytyy useita talon viinejä, joista otimme testiin palkitun grüner veltlinerin.


Grüner veltliner on parhaimpia kasvisruokien viinejä

Tausta

Wienin luoteispuolella sijaitsee useita laatuviinialueita. Tonavan varrelle asettuva Wachaun laakso on niistä ehkä tunnetuin tai ainakin näyttävin, sillä joesta korkealle kurottelevat rinteet ovat viinimaisemaa parhaimmillaan.

Lähellä on myös Kamptal, jonka pikkukaupunki Langenlois on Weingut Steiningerin kotipaikka. Matkaa Tonavalle ja Krems an der Donauhun on vain kymmenisen kilometriä.

Steiningerin perhetila on perustettu 1939 ja vuodesta 1980 on keskitytty vain viininviljelyyn. Hehtaareja on 55.

Alkon valikoimasta löytyy monia Steiningerin viinejä, kuten riesling, sauvignon blanc ja zweigelt. Itävallan omasta rypäleestä, Grüner Veltlineristä, tehdyt viinit ovat luonnollisesti parhaimpia. Niissä maistuu alueen potentiaali. Yli puolet tuotannosta onkin Grüner Veltlineristä.

Viini on kypsynyt terästankissa hiivasakan kanssa. Talon tarjonnasta tämä viini kuulu keskihintaisiin, hinta-laadultaan parhaimmistoon.

Luonnehdinta

Värissä on hieman vihertäviä sävyjä.

Hedelmäisessä tuoksussa on aprikoosia ja sitrusta sekä mukavasti happoja.

Suutuntuma on mineraalinen ja tiiviin hedelmäinen (lähentelee marmeladia).

Erittäin aromaattinen ja voimakas maku tarjoilee omenaa ja kivellisiä hedelmiä sekä vihreää yrttisyyttä.

Grüner Veltlinerille tyypillinen valkopippurisuus on myös läsnä.

Monipuolinen ruokaviini kalalle, kasviksille ja kotimaisille ravuille. Näin keväisin viinin aromikkuus pääsee oikeuksiinsa vihreän parsan kanssa. Klassinen parsa ja hollandaise toimii aina.

Steininger Reserve Ried Loisium Grüner Veltliner 2021 (19,99€), 4/5 tähteä


Grüner Veltliner on yksi parhaita viinejä kasviksille, etenkin vihreää parsaa sisältäville ruoille. Viinin vahva aromikkuus kestää myös retiisin vahvan maun.


Viinilehti valitsi tämän viinin Vuoden valkoviiniksi 2018.


Kuvat: Viinikartta.fi
Tuote maahantuojan näyte

Kommentit

Suositut tekstit