Lahjaviini: Baron de Ley Reserva - ajaton viini Riojasta

Riojan viinialueelta tuleva Baron de Ley on saavuttanut klassikon aseman. Tämä ajaton viini on käypä lahja vuodesta toiseen.

Baron de Ley Reserva 2017 (18,48€)
Espanja, Rioja

Punainen paroni on varma ja arvostettu lahjaviini

Rioja

Rioja on se viinialue, joka on merkinnyt monelle viiniharrastuksen alkua. Riojassa tehdään lähes yksinomaan punaviiniä (90% tuotannosta). Tyypillistä valmistukselle on amerikkalaisen tammen käyttö, joka antaa viinille puun ja vaniljan aromeja. Klassisessa Riojan tyylissä on vanhaa maailmaa ja iättömyyttä.

Viinin kypsytyksen pituuden tietää sanoista crianza, reserva ja gran reserva. Jälkimmäisin on kypsynyt vähintään 5 vuotta ennen myyntiin laittoa.

Riojan (ja koko Espanjan) tärkein rypäle on elegantti Tempranillo. Myös Baron de Ley on tehty Tempranillosta. Mukana on myös vähän Gracianoa ja Maturanaa, vaikka Alko ei näitä rypäleitä mainitse.

Jo ensimmäisestä vuosikerrasta vuodesta 1990 lähtien Baron de Ley Reserva on ollut Riojan tunnetuimpia viinejä. Myös meidän viinipiireissä se on maistunut ja saanut lempinimen "punainen paroni".

600 viinihehtaarillaan Baron de Ley on suurtuottaja Riojassa ja Rioja Orientalin ala-alueella. Suuruuden ekonomiasta on muutamia hyötyjä.

Tasapainoinen ja tasalaatuinen sekoite syntyy, kun rypäleet voidaan kerätä lukuisilta eri tarhoilta. Ja kun tuotanto käsittää maailman toiseksi suurimman viinikellarin (31 000 tammitynnyriä), myös hintaa saadaan edullisemmaksi. Lisäksi pitkä kokemus keskittymisestä perinteiseen reservaan ja gran reservaan maistuu myös laadukkaassa lopputuloksessa.

Jos haluat pidempään kypsyneen riojalaisen, Alkossa on tarjolla myös Baron de Ley Gran Reserva (27,99€).

Luonnehdinta

Tummanpunainen värisävy. Tuoksu on tumman hedelmäinen, paahteinen ja kehittyneen oloinen, ehkä hieman maalaismainenkin. Suutuntuma on täyteläinen ja marjaisan hapokas.

Mausta löytyy kirsikkaa, mustaherukkaa, lakritsia, nahkaa, puuta ja makeita mausteita. Silkkiset tanniinit kuivattavat sopivasti loppumaussa. Tasapainoinen klassinen riojalainen, jossa maistuu pitkä 20 kuukauden kypsytys amerikkalaisessa tammessa.

Kenelle lahjaksi?

Baron de Ley Reserva on yksinkertaisesti varma viinillinen valinta klassisen punaviinin ystävälle.

Baron de Ley Reserva 2017 (18,48€), 4/5 tähteä


Baron de Ley on säilyttänyt klassikkoasemansa vuosien ajan. Se on varma lahjaviini, joka toimii myös ruokapöydässä juustojen, chorizon ja tummien liharuokien seurassa.

Kuvat: Viinikartta.fi
Tuote saatu maahantuojalta

Kommentit

Suositut tekstit