Lahjaviini: Garzón Tannat Reserva - laatutietoiselle nautiskelijalle

Uruguaylainen tannat yltää laadultaan huomattavasti kalliimpien viinien tasolle.

Garzón Tannat Reserva 2020 (15,98€)
Uruguay, Maldonado

Uruguaysta samaa laatua kuin tuplahinnalla Kaliforniasta

Uruguay

Piskuinen Uruguay ei ole viinintuottajamaana kaikkein tunnetuimmasta päästä. Maan viinihistoria juontaa juurensa kuitenkin aina 1800-luvun loppupuolelle saakka. Tätä nykyä maa on Etelä-Amerikan neljänneksi suurin viinintuottaja.

Etelä-Amerikan moderni viinintuotanto on saanut alkunsa eurooppalaisten siirtolaisten vaikutuksesta. Uruguayssa viiniä ovat viljelleet etenkin Baskimaasta kotoisin olevat siirtolaiset. Tätä perua on myös viinilajike Tannat, jonka juuret Euroopassa ovat vahvimmillaan juuri Pyreneiden juurella Ranskassa.

Euroopassa Tannat tunnetaan nimensä mukaisesti voimakkaista tanniineistaan ja sitä käytetään pääsääntöisesti sekoiteviineissä.

Uuden maailman Tannat tulee hieman lämpimämmistä olosuhteista ja on usein eurooppalaista serkkuaan pehmeämpää. Tästä syystä siitä on mahdollista tuottaa myös laadukkaita lajikeviinejä. Uruguayn tannat-viinit ovatkin nousseet samanlaiseen suosioon kuin naapurimaan Argentiinan malbecit.

Luonnehdinta

Garzón Tannat Reserva vuodelta 2020 on erittäin laadukas ja tasapainoinen viini. Hieman savuisesta tuoksusta löytyy useita vivahteita kuten luumua, mokkaa ja mausteita. Maultaan viini on runsas, mutta ei lainkaan hilloinen. Viinin maltillinen hedelmäisyys ja silkkiset tanniinit ovat erittäin hyvässä tasapainossa muodostaen voimakkaan ja vivahteikkaan kokonaisuuden.

Viini on suhteellisen nuorta ikäänsä kehittyneemmän oloinen ja erittäin nautinnollinen ihan sellaisenaan. Ruokapöydässä viini on parhaimmillaan riistan kanssa. Tyyliltään Garzón Tannat muistuttaa jopa Kalifornian huippuviinejä, etenkin cabernet sauvignonia, mutta on hinnaltaan huomattavasti edullisempi. Tämä viini on yksi joulun 2022 löytöjä!

Kenelle lahjaksi

Garzón Tannat on hyvä lahja laadukkaista makuelämyksistä nauttivalle ilman, että joulun lahjabudjetti joutuu suurelle koetukselle. Lahjan voi antaa epäröimättä myös viinejä tuntevalle ystävälle. Saat kiitosten lisäksi myös kutsun seuraavaan tastingiin!

Garzón Tannat Reserva 2020 (15,98€), 4.5/5 tähteä


Garzon Tannat on tämän joulun huippuyllätys ja löytö!


Kuvat: Viinikartta.fi
Tuote saatu maahantuojalta

Kommentit

Suositut tekstit