Lahjaviini: Wolfberger Celebration Unique - laatukuohuva seurapiirien keskipisteelle

Ranskalaisista crémanteista saa lähes samppanjan tasoisia elämyksiä. Tänä jouluna crémantkin on puettu juhla-asuun.


Juhlajuoma ja tunnelman kohottaja

Alsace

Ranskalainen Alsacen viinialue tunnetaan maailmanluokan valkoviineistään, etenkin kuivasta rieslingistään. Alueella tuotetaan kuitenkin monipuolisesti erilaisia viinejä. Crémant-laatuluokituksen kuohuviinit ovatkin samppanjaa lukuun ottamatta Ranskan myydyimpiä kuohuviinejä.

Alsace sijaitsee Koillis-Ranskassa, aivan Saksan ja Sveitsin rajojen tuntumassa. Alueen viini- ja ruokakulttuurit ovat saaneet vahvoja vaikutteita kaikista ympäröivistä maista. Alsaceen onkin muodostunut aivan uniikki gastronominen tyyli.

Viinialueena Alsace on ihanteellinen etenkin valkoviinien tuotantoon. Alueen mineraaleista rikas maaperä ja ympäröivien Vogeesien luoma ilmasto tuottavat erittäin laadukkaita ja aromaattisia viinejä. Laadukkaimmille viinitarhoille on annettu Grand Cru -luokitus. Huomattavaa on, että Alsacen GC-viinit ovat selkeästi edullisempia kuin muiden ranskalaisten viinialueiden huiput.

Wolfberger on Alsacen alueen suurin viinintuottaja ja korkealla myös koko Ranskan tuotantomäärissä. Osuuskuntana toimivalla tuottajalla on portfoliossaan koko Alsacen alueen viinikirjo ja lukematon määrä eri tarhoja. Tämä tarkoittaa, että Wolfberger pystyy tarjoamaan tasalaatuista viiniä monissa eri hintaryhmissä.

Luonnehdinta

Wolfberger Celebration Unique Crémant Brut -nimihirviön takaa paljastuu mielenkiintoinen ja pirteä juhlajuoma. Perinteisellä pullomenetelmällä tuotettu kuohuviini on kuiva ja runsaan hedelmäinen.

Vivahteista löytyy monipuolisesti sitrusta, hentoa ananasta, omenan kotaa ja paahteisuutta. Viini on yllättäen vain keskihapokas, mikä tekee siitä todella helposti lähestyttävän ja mukavan keveän.

Tämä viini on parhaimmillaan juhlajuomana ja tunnelman kohottajana. Makuprofiili ei ole kovin otollinen ruokapöytään, mutta kyytipoikana menee mukavasti kaikki juhlissa sormin naposteltavat pikkusuolaiset.

Viini ei kuitenkaan ole mikään kasvoton bileskumppa. Viinin rypäleet on valittu tarkasti vain tietyiltä tarhoilta ja sitä on kypsytetty pitkään, jopa 30 kuukautta. Lopputuloksena on elegantti kuohuviini, jonka laadun huomaa helposti.

Kenelle lahjaksi?

Tämä on oiva lahja oman elämänsä seurapiirihaille. Paljon juhlia järjestävä arvostaa varmasti laatuskumppaa, jota voi tarjota monenlaisille vieraille. Viini toimii myös hyvänä tuliaisena pikkujouluihin tai uudenvuoden juhliin. Muista kuitenkin viilentää pullo jo kotona, se avataan kuitenkin juhlan tuoksinassa!

Wolfberger Celebration Unique Crémant Brut (17,98€), 3.5/5 tähteä


Jouluntoivotukset, terveiset tai onnittelut voi kirjoittaa suoraan pulloon!


Kuvat: Viinikartta.fi
Tuote saatu maahantuojalta

Kommentit

Suositut tekstit