Piccini Rosé Prosecco ystävänpäivään

Tänä vuonna ystävänpäivää vietetään lumen ja pakkasen keskellä. Kesäisen tuulahduksen talvea taittamaan tuo Piccinin roseeprosecco, joka sopii erityisen hyvin ystävien kanssa nautittavaksi tai kahden kesken.

Piccini Rosé Prosecco Extra Dry (14,98€)
Tilausvalikoiman tuote, jota löytyy tällä hetkellä monestakin Alkosta ympäri Suomea.

Raikas ja pehmeän hedelmäinen Piccini Rosé Prosecco Extra Dry

Roseeprosecco on uusi viinityyli, joka saapui myymälöihin marraskuussa 2020. Sitä ennen oli vain vaaleaa proseccoa ja mitään italialaista roseekuohuviiniä ei saanut kutsua proseccoksi. Kyse ei ole vain nimestä, sillä tarkat säännöt määrittelevät millaista roseeproseccon tulee olla.

Esimerkiksi hiivasakan kanssa kypsyminen on määritelty pidemmäksi, jolloin viiniin tulee enemmän vivahteikkuutta. Viinin väri ja myös aromikkuus tulevat Pinot Noir -rypäleestä, jota saa ja tulee olla 10-15%. Loput on Gleraa, kuten vaaleassakin proseccossa.

Katso myynnissä olevat roseeproseccot tästä

Piccinin roseeprosecco on tullut myyntiin ensimmäisten joukossa viime marraskuussa. Nyt pääsimme maistamaan sitä ensimmäisen kerran.

Maku on proseccoille tyypillisesti pehmeän hedelmäinen. Tässä viinissä oikein korostuu sulavalinjaisuus, mikä tekee siitä erinomaisen aperitiivin ja seurustelujuoman. Turhat kulmat on hiottu pois, mutta maku on silti sopivan aromikas ja hapokas ollakseen myös ryhdikäs.

Piccinin roseeprosecco sopii myös pienten suolaisten syötävien kanssa nautittavaksi. Jäännössokeria on sen verran, että syötävissä saa olla kohtuullisesti makeuttakin, vaikka jokin aleksanterinleivos saattaa olla viinille liian sokerinen. Viinin ja ruoan makeus pitäisi olla tasapainossa niin, että viinin makeus olisi vähintään samaa luokkaa ruoan makeuden kanssa. Ystävänpäivänä tätä sääntöä ei kannata liian orjallisesti noudattaa.

Viinin tuoksussa on vaahtokarkkia ja vadelmaa.

Maku on hedelmäinen ja marjainen. Siitä löytyy vadelmaa, ruusulimonadia, melonia, hapokasta omenaa ja kypsää päärynää.

Kuohussa on myös sitruunaista terävyyttä. Suuhun jää maistumaan makea marjaisuus ja aavistus mausteisuutta.

Piccini Rosé Prosecco Extra Dry on raikas ja pehmeän hedelmäinen roseekuohuviini, jota on helppo nauttia. Se tuo hetkeen juhlallisuutta, ja onkin parhaimmillaan kilisteltäessä, mutta sopii myös pikkusyötävien kanssa nautittavaksi. Viini on tyylikkäässä pullossa, joka muistuttaa venetsialaista mekkoa.

Piccini Rosé Prosecco Extra Dry (14,98€), 3.5/5 tähteäKuvat: Viinikartta.fi
Tuote saatu maahantuojalta

Kommentit

Suositut tekstit