Los Intocables Black Malbec on kypsynyt bourbon-tynnyrissä

Los Intocables Black Malbec on uusi esimerkki Argentiinan punaviinien, ja etenkin malbecin, uusista suuntauksista. Los Intocables ei ole aivan perinteinen malbec, sillä se on kypsynyt vuoden amerikkalaisissa bourbon-tynnyreissä.


Los Intocables Black Malbec on punaviini, mutta tyyliltään lähes väkevöity viini

Argentiinan malbeceissa tapahtuu. Arvioimme juuri positiivisesti yllättäneen tammettamattoman malbecin ja yllätyksenä voidaan pitää myös tätä mielenkiintoista Los Intocables Malbecia.

Viinin nimi muuten tarkoittaa "Lahjomattomia" ja vaikutteet nimeensä ja etiketin designiin se on saanut samannimisestä tv-sarjasta ja elokuvasta. Viskinhuuruisessa elokuvassa "Lahjomattomat" (1987) kuvataan amerikkalaista kieltolakia ja siihen liittyvää rikollisuutta. Siihen nähden bourbon-tynnyrien käytölle on selvä perusteensa. Mielenkiintoista on myös se, että monet bourbon-tynnyrit saavat loppusijoituspaikkansa Skotlannissa, jossa niissä kypsyy skottiviski.

Los Intocables on siis kypsynyt vuoden verran bourbon-viskitynnyrissä. Vastaavia punaviinituotteita tehdään myös Yhdysvalloissa ja Australiassa, mutta "viskimalbec" on minulle ensimmäinen kokemus.

Eikä kokemus ole ollenkaan huono, sillä viski todella maistuu. Viskiaromi jakaa varmasti mielipiteet, mutta ennen kuin koko ideaa lähtee tyrmäämään, kannattaa miettiä tällaisen viinin käyttötarkoitusta.

Bourbon-arominen punaviini on aivan normaali alkoholipitoisuudeltaan, 13,5%, joten aromit ja runko on siis saatu aikaan ilman ylimääräistä alkoholia. Uskoisin, että tämä viini maistuu väkevien juomien ystäville muutenkin kuin pelkkänä kuriositeettina.

Loc Intocablesissa on ominaisuuksia, jotka muistuttavat toisesta viinityypistä. Punaviinin sijaan maku tuo nimittäin mieleen väkevöidyt viinit, joka on selvästi oma kategoriansa. Los Intocablesia sopiikin nauttia väkevöidyn viinin sijaan, varsinkin, jos esimerkiksi portviini tuntuu omaan suuhun liian makealta.

Testasin Los Intocablesia suklaan, kovien juustojen ja sinihomejuustopiparien kanssa. Ja viini toimi, hieman yllättäen, samaan tapaan kuin väkevöity viinikin.

Viskitynnyrissa kypsynyt Los Intocables -punaviini on todella tumma, lähes musta sävyltään. Maku on erittäin täyteläinen. Tumma hedelmäisyys on intensiivistä. Ryhtiä tuo mustaherukkainen hapokkuus. Tanniineja on, mutta ne eivät varasta roolia. Jälkimaussa jää maistumaan väkevä viskimäinen aromi, jossa on hiillostetun tammipuun karamellisia ja vaniljaisia aromeja sekä tummasuklaista aromikkuutta. Nauti Lost Intocables suklaan tai juustojen seurassa. Se on myös hyvä valinta tummille liharuuille, etenkin grillatuille.

Los Intocables Black Malbec 2018 (14,89€), 4/5 tähteä


Kuva: Viinikartta.fi

Kommentit

Suositut tekstit