Trapiche Pure Black Malbec - ei uskoisi tammettamattomaksi

Alkon Argentiinan punaviinien myynnistä on sulanut yli puolet kolmessa vuodessa. Maassa haetaankin uutta suuntaa ja mielenkiintoinen uusi trendi on tammettamaton malbec. Sitä on sanottu Argentiinan tulevaisuudeksi.


Pure Black Malbec yllättää tammettamattomuudellaan

Heti alkuun tunnustaudun suureksi malbecin ystäväksi. Mikäs sen parempaa kuin grillata pihviä hiilillä ja hörppiä tummaa malbecia?

No ei se malbec aina niin tummaa ole. Värit vaihtelevat sinipunaisesta aivan tummaan ja täyteläisyys keskitäyteläisestä erittäin täyteläiseen.

Vaihtelua siis on ja viimeisenä malbec-trendinä on tullut tammettamaton malbec, josta kirjoitimme jo alkuvuodesta. Sille on povattu loistavaa tulevaisuutta Argentiinan viinintuotannossa.

Yksi hyvä esimerkki trendistä on Trapichen Pure Black Malbec. Se on tammettamaton, vaikka ei uskoisi. "Pure" siihen tietysti viittaa, mutta maku kertoo aivan muuta.

Viinin tuoksussa on tummaa hedelmää ja tammea - vaikka ei olekaan.

Suutuntuma on keskitäyteläinen ja silkkinen, helposti nautittava.

Maku on tavallaan hillomainen, mutta kuitenkin kuiva ja selväpiirteinen.

Makua hallitsee mustiin marjoihin ja hedelmiin kietoutunut intensiivinen salmiakkiaromi. Se vie ajatukset savuiseen paahdettuun puuhun, sillä jopa Alkon kuvauksessa mainitaan sana "puinen".

Pure Black Malbec ei ole kuitenkaan nähnyt puuta. Se on kypsynyt 8 kuukautta betonitankissa, josta ei pitäisi irrota viiniin aromeja.

Se jaksaa hämmästyttää, sillä aikaisemman kokemuksen perusteella tammiselta ja tammimausteiselta viini todellakin maistuu.

Onkin todella virkistävää huomata, että näin tummia ja puunmakuisia malbec-viinejä voi tehdä ilman tammipuuta!

Trapiche Pure Black Malbec on uuden tyylin malbec. Se on tammettamaton, mutta kuitenkin tavallista malbecia tummempi ja syvempi maultaan. Tasapainoa makuun tuo marjainen hapokkuus ja tanniinit, jotka ovat riittävät ja kantavat. Mielenkiintoinen viini, jonka ominaisuudet seurustelujuomaksi ovat hyvät. Se sopii myös mausteisille lihapadoille ja grillatulle lihalle. Ja viimeisenä haluan korostaa: aivan huikea hinta-laatusuhde.

Trapiche Pure Black Malbec 2017 (12,98€), 4/5 tähteä


Kuva: Viinikartta.fi
Pullo on maahantuojan näytepullo

Kommentit

Suositut tekstit