Tabernero Vittoria Syrah - grillikesän löytö Perusta!

Luulin, että Peru on tunnettu vain Piscosta, mutta maassa tehdään siis laadukasta viiniäkin. Yllätyimme todella positiivisesti, kun kaadoimme lasiimme Taberneron Syrahia.


Mahtava grilliviini Perusta!

Toki Perussa on tehty viinejä löytöretkistä lähtien, mutta maan viinejä ei juuri Suomessa ole näkynyt. Monien vaiheiden jälkeen näyttäisi siltä, että viineihin on alettu panostaa Chilen menestyksen myötä. Ilmastollisesti ja maantieteellisesti maassa on uniikkeja mahdollisuuksia, joista myös chileläiset ovat olleet kiinnostuneita.

Viime vuonna Alkon valikoimaan saatiin tämä viini, Tabernero Vittoria Reserva Syrah, ensimmäinen maistamani perulainen viini. Vertailukohtia ei siis ole. Tabernero tulee Ican viinialueelta, joka on poikkeuksellisen kuiva ja hiekkadyynien hallitsema alue. Ja se mitä ilmeisemmin toimii.

Tabernero Syrahin tuoksu saa heti kiinnostumaan. Se on mokkainen, mausteinen ja tumman hedelmäinen tuoden mieleen amerikkalaiset zinfandelit.

Mokkaa on myös maussa ja miellyttävät tammiaromit ovat viinissä tärkeämmässä asemassa kuin hedelmäisyyden luumut ja mustat oliivit.

Makua tasapainottaa raikas hapokkuus, jossa on punaherukan, karpalon ja puolukan vivahteita. Ja juuri tämä tekee minusta viinistä onnistuneen.

Tammen ja hapokkaan marjan liitto on nimittäin vahva ja se tuo viiniin kaivattavaa tasapainoa ja ruokaviiniominaisuuksia. Monet amerikkalaiset zinit ovat vain mokkaisia ja joskus ohuitakin, mutta tässä viinissä on täyteläisyyttä, voimaa ja rakennetta. Myös tanniinit ovat kantavat.

Tabernero Syrah pesisi sokkomaistelussa monet chileläiset verrokit tasapainoisuudessa ja puhdaspiirteisyydessä. Siinä on enemmän runkoa kuin monissa jenkkiviineissä. Se on myös kuivempi ja kiinnostavampi kuin moni Apulian makeahko tummahedelmämonsteri.

Grillasin eilen hiilillä voimakkaasti rub-maustettuja kanafileitä, chorizomakkaraa ja halloumijuustoa. Viini ei ollut moksiskaan ruuan mausteisuudesta, sillä viinistä löytyy myös kantavaa pippurisuutta. Huikea viini grilliruuan kanssa.

Tabernerno Vittoria Reserva Syrah on sellaisenaankin erittäin maistuva ja tyylipuhdas tammiarominen viini. Viinin ominaisuudet kantavat kuitenkin korkeammalle ja yhdistettynä mausteisiin grillilihoihin ja makkaroihin, viini suorastaan loistaa. Kyllä Perussa osataan!

Tabernero Vittoria Reserva Syrah 2016 (13,09€), 4/5 tähteä


Kuvat: Viinikartta.fi

Kommentit

Suositut tekstit