Prinz von Hessen Riesling tarjoaa aidon kokemuksen

Maistoimme Prinz von Hessenin "entry-level" rieslingin, joka maistui juuri siltä miltä pitääkin. Mutta tiesitkö, että tuottajalla on kiinnostava suomikytkös?

Prinz Von Hessen Riesling Feinherb 2016 (14,39€)
Heraldiikka esittelee vaakunan, jonka keskellä oleva lippu näyttää tutunoloiselta.

Prinz von Hessenillä maistuu puhdas Rheingaun maku

Weingut Prinz von Hessenin tarhat sijaitsevat Hessenin maakunnassa Rheingaussa, Wiesbadenin ja Rüdesheim am Rheinin välimaastossa Reinjoen laaksossa. Alueen kuuluisin viinintuottaja on Schloss Johannisberg, jonka historiallinen tila sijaitsee aivan Prinz von Hessenin lähettyvillä Johannisbergin kylässä. Hesseniltä löytyy alueelta viiniviljelyksiä 45 hehtaaria kaiken kaikkiaan.

Alue on rieslingin syntysijoja, joten myös Prinz von Hessen tuottaa pääasiassa rieslingiä. Talon viinejä on saatavilla Alkossa ihan mukavasti, voit katsoa viinit tästä.

Prinz von Hessenin vetäjä on Donatus Landgraf von Hessen, jonka vaarin isä ja silloisen keisarin lankomies Friedrich Karl (1868 - 1940) kutsuttiin Suomen eduskunnan toimesta Suomen kuninkaaksi ensimmäisen maailmansodan aikana. Hän varauksellisesti hyväksyi tarjouksen, mutta ei ehtinyt Suomeen asti, kun maailmanpalo vei tilaisuuden mennessään. Suomessa me mielellämme muistelemme tätä erikoista tapausta, mutta historia päätti kuitenkin toisin.

Tämä Prinz von Hessenin viini löytyy Alkon perusvalikoimasta ja on talon edullisin perusriesling. Siinä ei ole niin runsas makumaailma kuin kalliimmissa rieslingeissä, mutta rahalle todellakin saa vastinetta.

Viini on sävyltään hyvinkin vaalea.

Tuoksussa on omenaa ja aprikoosia.

Maku on myös omenainen ja vahva hedelmäaromeiltaan.

Hapokkuus on pirteä, herkullinen ja jopa kevyen pirskahteleva.

Hapokkuus tasapainottaa puolikuivaa tyyliä, jossa makeus ei erityisesti maistu, mutta jäännössokeri tuo aromit paremmin esille.

Viinissä on myös mineraalinen ja petrolinen puoli, jotka lisäävät kiinnostavuutta ja ruokaviiniominaisuuksia.

Loppumaussa suuhun jää sitruksinen ja hieman yrttinen fiilis maistumaan pitkään.

Rheingaun rieslingien paras puoli on suunkostuttava hapokkuus ja helppo nautittavuus. Ne ovat herkullisia viinejä, jotka ovat myös tiiviin hedelmäisiä, mineraalisia ja voimakasaromisia. Prinz von Hessen Riesling Feinherb on hyvin selväpiirteinen ja sen puhdas maku edustaa täydellisesti alueen tyyliä.

Prinz Von Hessen Riesling Feinherb 2016 (14,39€), 4/5 tähteä


Kuva: Viinikartta.fi

Kommentit

Suositut tekstit