Krug Grande Cuvée on ylitse muiden

Krugilla on mahtava maine samppanjatalona, vaikka se ei ehkä olekaan suuren yleisön keskuudessa yhtä tunnettu brändi kuin Dom Pérignon. Mielestämme Krugilta tulee kuitenkin parempaa samppanjaa.


Krug Grande Cuvée on hämmästyttävän hieno samppanja

Saksalaissyntyinen Joseph Krug perusti samppanjatalonsa vuonna 1843. Vaikka talo lopulta päätyikin LMVH:n eli Moët Hennessy Louis Vuittonin omistukseen, perheellä on edelleen vaikutusta talon sisällä. Samaan luksustuotejättiin kuuluu myös tuotemerkki Dom Pérignon.

Jos Dom Pérignonin maku osoittautui pikkuisen haasteelliseksi, Krug Grande Cuvée on toista maata. Sen pystyimme toteamaan Helsingissä Grand Champagne -tapahtumassa, jossa maistoimme lukuisia samppanjoita.

Krug Grande Cuvee on tämän huipputuottajan vuosikerraton versio, mutta olisi suurta vähättelyä kutsua sitä perusversioksi. Jokainen tuotantoerä julkaistaan omalla järjestysnumerollaan, sillä erien välillä on aina pieniä eroja, vaikka tarkoituksena onkin tuottaa aina samanlaista huippusamppanjaa.

Krug on sekoittamisen mestari. Grande Cuvée on talon eniten valmistettu samppanja ja se tuotetaan 120:sta eri samppanjaerästä, jotka ovat kolmesta samppanjan perusrypäleestä (Pinot Noir, Chardonnay, Pinot Meunier) ja ainakin kymmeneltä eri vuodelta. Sen jälkeen viini kypsyy kuusi vuotta kellarissa. Pullollisen tuottamiseen menee 20 vuoden aika ja se näkyy hinnassa, ja todellakin myös maussa.

Grande Cuveen 167. versio on mahtava samppanja isolla ämmällä! Jo pelkästään viinin tuoksu on omintakeisen elegantti ja lupaa mahtavaa kokemusta myös suussa. Tuoksusta löytyy mahtavaa paahteisuutta, briossisuutta, manteleita ja jopa kehittynyttä pähkinäisyyttä. Suussa paahdetta raikastaa sopiva karkkimainen sitruksisuus ja maun viimeistelee kaunis omenan häivähdys. Vivahteikkuuden tyylikkyyttä on vaikea sanoin kuvailla, mutta monipuolisesta mausta löytää jatkuvasti uusia piirteitä.

Vaikka kevään 2019 Grande Champagne -tilaisuudessa oli pilvin pimein huippuviinejä ja harvinaisuuksia, oli Krug Grande Cuvée vuosikerrattomista viineistä paras ja ehdottomasti yksi tapahtuman parhaista viineistä!

Krug Grande Cuvée 167ème Édition Champagne Brut (193,96€), 5/5 tähteä


Kuva: Viinikartta.fi

Kommentit

Suositut tekstit