Cavas Hill Cuvée Panot Rosé on erinomainen ostos

Kuten olette ehkä huomanneetkin, puhumme roseekuohuviineistä useinkin. Tämä johtuu siitä, että roseekuohareissa yhdistyy ihastuttavan kepeä kuplivuus monipuolisiin ruokaviiniominaisuuksiin. Joten kyse on tästä näkökulmasta kuohuviinien aatelista. Valitettavan usein roseekuoharit kuitenkin puuttuvat kattauksista, joten asiaa korjataksemme haluamme suositella tätä espanjalaista kevään uutuutta. Eikä tällä kertaa ole ainakaan hinnasta kiinni.


Cavas Hill Cuvée Panot Rosé Cava Brut

Tänään ainakin täällä Tampereella on kesäisen leppoisa ja aurinkoinen päivä, joten olettaa sopii, että muuallakin Suomessa saatetaan nauttia terassikeleistä. Jos pääset lähipäivinä poksauttamaan terassillasi hyvässä seurassa, kokeile tätä raikasta cavaa ennen kuin se poistuu valikoimasta, sillä Alko on määritellyt tämän kausituotteeksi. Itse saimme tuotteen viinin maahantuojalta testattavaksi.

Cavan väri sävyttyy auringossa kupariin ja kuplat näyttävät ihan tyylikkäiltä. Tuoksussa on mm. punaisia makeita marjoja, kuten mansikkaa ja vadelmaa.

Maussa on hedelmäisyyttä, hyvin hapokkuutta ja vienosti sitrusmaisuutta sekä mineraalisuutta. Sopivan punaisessa aromikkuudessa maistuu etenkin vadelma. Taustalla maistuva kypsä sitrusmaisuus tuo mieleen jossain määrin myös makeat appelsiinit. Sokeria on sopivasti pehmentämään suutuntumaa, mutta maku ei ole varsinaisesti makea, vaan pikemminkin kivasti suuta kuivattava.

Tämä roseecava on siis vain 9 euron hintainen ja on kyllä hintaluokassaa erinomainen ostos. Näin edukkaaksi viiniksi rakenne ja aromikkuus ovat yllättävän hyvällä tasolla. Kokonaisuus on raikas ja helposti juotava, joten seurustelujuomana viini on paikallaan.

Testasimme cavan tietysti myös ruokajuomana. Tuntuu, että parhaimmillaan se on kesäisissä salaattipitoisissa noutopöydissä. Itse nautimme viiniä ensin tuoreella basilikalla maustetun tomaattikeiton kanssa ja lopuksi kulauttelimme cavaa ja söimme nakkeja sekä kapriksilla terästettyä kesäistä perunasalaattia. Tässä seurassa viini oli kotonaan.

Koska roseekuohuviini on usein tavallista kuohuviiniä runkoisampi ruokaviininä, se sopii myös monille lihaisemmille ruoille. Jotkut roseesamppanjat voivat sopia jopa lampaalle, mutta ihan niin pitkälle en lähtisi tätä cavaa sovittamaan. Sen sijaan grillatulle selkeämakuiselle kanalle ja runsaalle salaattipöydälle viini on varmasti omiaan.

Kuva: Viinikartta.fi

Kommentit

Suositut tekstit