Pullonpohjat - Kukkoa viinissä

Tunnette varmasti tilanteen, kun keittiöstä löytyy edellisenä iltana avattu viinipullo, joka on jäänyt ikävään paitsioon säilytyksen suhteen. Jos viini on jo menetetty tapaus tai ajatuskin sen juomisesta saa edellisenä iltana kumotut annokset kapuamaan vastavirtaan, voit käyttää pullon esimerkiksi ruoanlaittoon.

Tässä oiva resepti punkunjämien loppusijoitukseen. Jos darra on liian suuri edes kokkaamisen ajatteluun, jemmaa pullo jääkaappiin. Resepti on sen verran helppo, että teet sillä itsellesi mahtavan maanantai-illallisen, jonka avulla jaksat puurtaa aina perjantaihin asti.


- Paketillinen broileria (Kuvittele broilerille heltta ja päästä kiekumisäänet itse)
- 2 rkl vehnäjauhoja
- Suolaa ja mustapippuria
- Paketillinen pekonia
- Sopivasti herkkusieniä. Jos ostat säilykkeenä, käytä koko purkki. Ei väliä, minkä kokoinen purkki on kyseessä.
- Sipulia. Jos haluat päästä todella helpolla, osta pakastealtaasta valmiiksi pilkottuna.
- Tomaattipyreetä
- Kolmisen desiä punaviiniä (Suosittelen käyttämään mitä tahansa alle 7 euron punkkua)
- Kolme desiä lihalientä (= vettä ja yksi liemikuutio)

Ruskista pekoni.
Lisää pannulle sienet, sipuli ja tomaattipyree ja paista vielä hetki.
Heitä paistetut ainekset kattilaan ja lisää nesteet.
Kierittele broilerinpalat jauhoissa, joihin olet etukäteen sekoittanut vähän suolaa ja pippuria.
Ruskista jauhoiset broilerit pekoninrasvassa, joka jäi paistinpannuun hetkeä aikaisemmin.
Lisää broileri kattilaan ja keittele seosta hiljaisella lämmöllä 30-60 minuuttia.
Mausteet saat valita itse. Jos tykkäät pitkulaisista asioista, voit pilkkoa joukkoon vaikka porkkanan.

Lisukkeet jäävät tässä reseptissä kokin vastuulle. Todellinen gourmet valitsee lautaselle esim. ranskalaiset perunat. Meidän perheessämme tämä kauhottiin kitusiin keitetyn ohran kanssa. Muista myös salaatti, se on terveellistä!

Ensi kerralla voisi tehdä vaikka jotain kasvissyöjäystävällisempää, jos pullonpohjia jää taas käyttämättä.

Kommentit

Suositut tekstit