Blossa 23 Gamla Stan - vadelmaa, humalaa ja joulumausteita
Vuosikerta-Blossan inspiraatio haettiin tänä vuonna poikkeuksellisesti hyvin läheltä, Tukholman vanhakaupungista, jossa ensimmäinen Blossa-glögi pullotettiin yli sata vuotta sitten.
Blossan Chief Blender Åsa Orsvärn on vastannut Blossan jokaisesta vuosikertaglögistä. Åsa kertoo, että tämän vuoden päämaku, vadelmat, liittyy siihen, kun entiseen aikaan maaseudun ihmiset toivat kasvattamiaan vadelmia myyntiin kaupunkiin.
Hieman erikoinen, mutta toisaalta kiinnostava makuelementti on saatu oluen tyyliin humalasta.
Maku on pehmeän hedelmäinen, makea ja mausteinen.
Viinipohja on valkoviinistä, mistä häivähtelee omenaa ja aprikoosia.
Humala tasapainottaa makeaa hedelmäisyyttä tuomalla makuun kukkaisuutta ja myös humalan kitkeryyttä.
Maun aromikkuus jää yllättävän lyhyeksi ja sulkeutuneeksikin. Lasia saa oikein pyöritellä kuin viiniä ikään, jotta maun saa aukeamaan. Se voi johtua myös peittävästä humalan aromista.
Sokeria Blossassa on 140 grammaa litrassa, mikä on 10 grammaa enemmän kuin vuosi sitten.
On hienoa, että Blossa juhlistaa kahta vuosikymmentä palaamalla juurilleen. Eksoottisten maailman makujen jälkeen tämän vuotinen vadelma on tuttuakin turvallisempi ja siten turhankin tavallinen. Humala tuo pikantin lisämausteen, mutta kokonaisuus jää laimeaksi.
Blossa 23 (15,98€), 3/5 tähteä
Kuvat: Viinikartta.fi
Blossa 23 (15,98€)
Suomi, glögi
Suomi, glögi
Blossa 23 on tyyliltään jopa liian yksinkertainen
Tausta
Olemme saaneet nauttia Blossan vuosikertaversion maailman mauista 12 vuoden ajan, vaikka itse tuotetta on myyty jo 20 vuotta. Maan kaukaisista kolkista on palattu nyt juurille Tukholmaan, josta inspiraatio ja juhlan aihe on saatu käsityöläisperinteestä ja -historiasta. Ensimmäinen Blossa-glögi pullotettiin Tukholman kujien kätköissä vuonna 1895.Blossan Chief Blender Åsa Orsvärn on vastannut Blossan jokaisesta vuosikertaglögistä. Åsa kertoo, että tämän vuoden päämaku, vadelmat, liittyy siihen, kun entiseen aikaan maaseudun ihmiset toivat kasvattamiaan vadelmia myyntiin kaupunkiin.
Hieman erikoinen, mutta toisaalta kiinnostava makuelementti on saatu oluen tyyliin humalasta.
Luonnehdinta
Tuoksu alkaa kanelin, neilikan ja appelsiinin kuoren joulumausteisuudella.Maku on pehmeän hedelmäinen, makea ja mausteinen.
Viinipohja on valkoviinistä, mistä häivähtelee omenaa ja aprikoosia.
Humala tasapainottaa makeaa hedelmäisyyttä tuomalla makuun kukkaisuutta ja myös humalan kitkeryyttä.
Maun aromikkuus jää yllättävän lyhyeksi ja sulkeutuneeksikin. Lasia saa oikein pyöritellä kuin viiniä ikään, jotta maun saa aukeamaan. Se voi johtua myös peittävästä humalan aromista.
Sokeria Blossassa on 140 grammaa litrassa, mikä on 10 grammaa enemmän kuin vuosi sitten.
On hienoa, että Blossa juhlistaa kahta vuosikymmentä palaamalla juurilleen. Eksoottisten maailman makujen jälkeen tämän vuotinen vadelma on tuttuakin turvallisempi ja siten turhankin tavallinen. Humala tuo pikantin lisämausteen, mutta kokonaisuus jää laimeaksi.
Blossa 23 huomioita:
- Etiketissä kaupungin siluetti loistaa pimeässä
- Provencen roseeviinin värinen
- Vadelmahilloinen
- Maussa oluelle tyypillistä humalan kitkeryyttä
- Muuten hyvin tavallinen maku
- Vadelma tulee paremmin esille haaleana
- Säilyvyys avattuna 3kk jääkaapissa
- Saatavilla ensimmäistä kertaa myös alkoholiton versio
Blossa 23 (15,98€), 3/5 tähteä
Kuvat: Viinikartta.fi
Kommentit
Lähetä kommentti