Blossa 22 New Orleans - rommia, mansikkaa ja joulumausteita

Vuosikerta-Blossan inspiraatio löytyi tänä vuonna New Orleansin French Quarterista sekä kreoli/cajun-keittiöistä. Blossa 22 on valkoviinipohjainen väkevä glögi, jonka vahva maku lämmittää lopulta aika perinteisin keinoin.

Blossa 22 (14,98€)
Suomi, glögi

Blossan hedelmäisyys on syvää ja makean marjaista

Tausta

Jos laskin oikein Blossa-vuosikertaglögillä on 20-vuotisjuhla. Inspiraatiota eri puolilta maailmaa on kuitenkin haettu vasta vuodesta 2011. Tänä vuonna maku, tunnelma ja tarina saatiin New Orleansista avainsanoina chili, fassionola-siirappi, french quarter, hurricane-cocktail, jazz ja rommi.

Maun taustalla on hurricane-cocktail, jonka ainekset rommi, sitrushedelmä ja fassionola-hedelmäsiirappi on lainattu Blossaan. Fassionolan tyypillisiä aineksia ovat passionhedelmä, mansikka, mustikka, ananas ja sokeri. Nekin löytyvät Blossasta ananasta lukuunottamatta tai ainakaan sitä ei ole mainittu.

Voikin sanoa, että Blossa 22 koostuu hyvin pitkälle samoista aineksista kuin hurricane-cocktail. Jouluiseksi ja glögimäisemmäksi Blossan tekee joulumausteet, joista kaneli ja neilikka on helppo tunnistaa. Uusina mausteina Blossasta löytyy cajun- ja kreoliruoista lainatut chili ja savupaprika.

Violetin ja kullan värit pullossa ovat Mardi Grasin virallisia värejä ja kokonaisuus jazz-teemoineen tuttuun tapaan todella hieno.

Luonnehdinta

Blossa on muistuttaa väriltään roseeviiniä. Läpikuultava sävy ei ole yhtä syvä kuin hurricane-cocktailissa.

Tuoksussa on hedelmäisyyttä ja joulumausteita.

Maku on tiivis, makean hedelmäinen ja marjainen. Etenkin mansikka maistuu hillomaisena.

Maku on tyyliltään miellyttävän pehmeä ja helposti lähestyttävä. Rommia tai chiliä ei juuri maista, sillä maut ovat tiiviisti kietoutuneet. Jossain määrin mieleen hiipii jopa sangria.

Sokeria Blossassa on 130 grammaa litrassa. Se on sama määrä kuin viime vuonna, varmaankin hyväksi havaittu. Liika imelyys oli pitkään väkevien glögien helmasynti, mutta nyt makeutta on juuri sopivasti.

Pitkästä jälkimausta jää suuhun maistumaan limetti, väkevyys ja joulumausteet.

Maistoin Blossan sekä kylmänä että lämpimänä. Ainakin omaan makuuni lämmin oli juuri oikein, joten suosittelen lämmittämään Blossan ennen tarjoilua. Älä kuitenkaan keitä.

Blossa 22 on miellyttävä kokonaisuus, jonka marjaisuus muistuttaa teeman alkuperästä huolimatta perinteistä kotimaisista aineksista tehtyä marjaista glögiä. Blossa 22 on siis turvallinen valinta, sillä mitään kovin eksoottista siinä ei ole.

Blossa 22 huomioita:
  • Näyttävä pullon design
  • Roseeviinin värinen
  • Mansikkahilloisuus
  • Joulumausteet luovat tunnelmaa
  • Pehmeä ja tasapainoinen tyyli
  • Maistuu vain lämpimänä
  • Säilyvyys avattuna 3kk jääkaapissa


Blossa 22 (14,98€), 4/5 tähteä


Blossa 22 on saanut innoituksensa New Orleansista.Kuvat: Viinikartta.fi

Kommentit

Suositut tekstit