Lahjaviini: Senda Garnacha - luomu alkuviini Madridista

Tämä viini on parillakin tavalla harvinainen: viini on naturaali ja se tulee Madridista.

Las Moradas de San Martín Senda Garnacha 2018 (14,99€)
Espanja, Madrid, Sierra de Gredos

Naturaali viini Garnachasta

Madrid ja alkuviini

Espanjan viinialueista puhuttaessa Madrid mainitaan harvoin. Kiinnostus alueeseen on kuitenkin nousemassa osin senkin takia, että viljelmät löytyvät turisteja kuhisevan pääkaupungin läheltä. Lähtökohta Madridin viineille on rennompi ote kuin Espanjan klassisilla viinialueilla.

Madridin oma rypäle on Garnacha, josta myös kaikki Alkoon päätyneet Madridin viinit on tehty. Erityisen hyvin rypäle viihtyy San Martínin ala-alueella Sierra de Gredosin vuoristoisilla rinteillä. Kuumat kesät, kylmät talvet ja graniittinen maaperä antavat alueen viineille omanlaisensa tumman maun.

Las Moradasin valmistama Garnacha on alkuviini. Se tarkoittaa naturaalia viiniä, jonka luonnonmukaisuus ei rajoitu pelkästään viljelmille. Myös kellarissa viinin kehittyminen ja valmistaminen tapahtuu luonnollisesti ilman manipulointia.

Viiniä ei muun muassa suodateta eikä kirkasteta. 10 kuukauden kypsyminen tapahtuu vanhoissa tammitynnyreissä, jotka eivät enää anna viiniin peittävää tammen makua.

Luonnehdinta

Tuoksu on marjahilloinen, kypsä, lämmin ja paahteinen. Myös alkoholi, jota on 14.5 prosenttia, antaa viitteitä.

Suuntuntuma on keskitäyteläinen ja suuntäyttävän hapokas. Tanniinit ovat napakat.

Tumma ja hedelmäinen maku on karhunvatukkainen, mustaherukkainen, karpaloinen ja mansikkainen. Maussa on myös mausteisuutta ja hieman yllättäen savuisuutta ottaen huomioon, että se tuskin on tammesta peräisin oleva aromi.

Kokonaisuutena mausta jää mehukkaan hedelmähappoinen ja alkuviiniksi raikas fiilis hieman kukkaisella ja graniittisen mineraalisella nuotilla. Naturaalisuuden maistaa, mutta tyypillistä tallisuutta ei maussa ole.

Kenelle lahjaksi?

Lahjana tämä viini on vihreä valinta, sillä Senda Garnacha on luomu, naturaali ja vegaaninen.

Las Moradas de San Martín Senda Garnacha 2018 (14,99€), 3.5/5 tähteä


Las Moradas de San Martín Senda Garnacha on jouluna 2022 tarjolla tyylikkäässä lahjapakkauksessa.


Kuvat: Viinikartta.fi
Tuote maahantuojan näytepullo

Kommentit

Suositut tekstit