Häränhäntää ja vuoden punaviini Riojasta
Ylikypsä häränhäntä ja muheva Riojan punaviini muodostavat upean ruoka-viiniparin. Kokeile esimerkiksi pääsiäisenä.
Häränhäntäpadan kanssa maistoimme vuosikerran 2014. Täytyy sanoa, että espanjalaisen ruoan kanssa viini alkoi todella loistaa. Tässä yhdistelmässä viinin tähtiluokituksemme nousee ainakin neljään.
Viñedos de Alfaro Conde Del Real Agrado Reserva maistui ruoan kanssa yllättävän monikerrokselliselle. Viinin marjainen hapokkuus ja hieman maanläheinen vivahteikkuus menivät hienosti yhteen rasvaisen ja ylikypsän lihan sekä sakean liemen kanssa. Etenkin porkkanan ja sellerin juurevuus sekä laakerinlehti ja paprika löysivät riojalaisesta upean vastinparin.
Häränhäntä on talvinen liharuoka, mutta sitä kannattaa kokeilla myös pääsiäisenä, jos haluat lammasruoalle vaihtelua. Samasta maasta tulevat viini ja tumma liharuoka ansaitsevat toisensa.
Kuvat: Viinikartta.fi
Viñedos de Alfaro Conde Del Real Agrado Reserva 2016 (19,99€)
Espanja, Rioja
Alkossa vakiovalikoimassa
Espanja, Rioja
Alkossa vakiovalikoimassa
Häränhäntäpata
Padassa tehty häränhäntä on yksi parhaista liharuoista. Luun yhteydessä pitkään kypsynyt liha pysyy mehevänä ja pinnaltaan karamellisoitunut kastike on uskomattoman aromikasta. Meillä häränhäntä oli isoina paloina, mikä ei vaikuttanut makuun, mutta pienemmät annospalat ovat kätevämpiä.
Resepti: Häränhäntäpata
Ainekset:
Ainekset:
- 2kg häränhäntää paloina
- Jauhoja
- Voita
- Öljyä
- Suolaa
- Pippuria
- 2 porkkanaa
- 2 sipulia
- 2 valkosipulinkynttä
- Pala juuriselleriä
- 3 laakerinlehteä
- 1 tl kuivattua timjamia
- 1 tl kuivattua rosmariinia tai 2 rosmariininoksaa
- 1 rkl savupaprikaa
- Purkki tomaattipyreetä
- Ripaus sokeria
- Vasikkafondia
- 3 dl punaviiniä
- Tarvittaessa vettä
- Viipaloi sipulit ja paloittele juurekset.
- Jauhota lihat ja ruskista niitä voi-öljyseoksessa. Mausta suolalla ja pippurilla ja lisää ne pataan.
- Paista myös sipuleita ja juureksia hetki. Lisää pataan.
- Lisää pataan myös mausteet, tomaattipyre, fondi ja punaviini.
- Hauduta pataa 125-150 asteisessa uunissa 3-6 tuntia tai niin kauan, että liha irtoaa helposti luista.
- Kypsentämisen puolivälissä lisää tarvittaessa vettä.
- Tarjoa esimerkiksi perunoiden kanssa.
Viñedos de Alfaro Conde Del Real Agrado Reserva
Arviomme tästä viinistä voit lukea täältä: Viinilehden vuoden punaviini 2020 - Conde Del Real Agrado Reserva 2012. Vuosikerrat vaihtuvat, mutta sama tyyli säilyy. Vuosikerta 2012 voitti Viinilehden Vuoden punaviini -palkinnon vuonna 2020. Alkosta on tällä hetkellä saatavilla vuosikerta 2016.Häränhäntäpadan kanssa maistoimme vuosikerran 2014. Täytyy sanoa, että espanjalaisen ruoan kanssa viini alkoi todella loistaa. Tässä yhdistelmässä viinin tähtiluokituksemme nousee ainakin neljään.
Viñedos de Alfaro Conde Del Real Agrado Reserva maistui ruoan kanssa yllättävän monikerrokselliselle. Viinin marjainen hapokkuus ja hieman maanläheinen vivahteikkuus menivät hienosti yhteen rasvaisen ja ylikypsän lihan sekä sakean liemen kanssa. Etenkin porkkanan ja sellerin juurevuus sekä laakerinlehti ja paprika löysivät riojalaisesta upean vastinparin.
Häränhäntä on talvinen liharuoka, mutta sitä kannattaa kokeilla myös pääsiäisenä, jos haluat lammasruoalle vaihtelua. Samasta maasta tulevat viini ja tumma liharuoka ansaitsevat toisensa.
Kuvat: Viinikartta.fi
Kommentit
Lähetä kommentti