Loimu 2021 -vuosikertaglögi - punaviinimarjaa ja vadelmaa

Loimu-vuosikertaglögi on tullut tutuksi suomalaisille yli kymmenen vuoden aikana. Maku säilyy tutunoloisena vuodesta toiseen, mikä on periaatteessa hyvä asia, mutta tällä kertaa olisin kaivannut reseptiin enemmän rohkeutta ja rakenteeseen jäntevyyttä.

Punaviinimarjainen ja vadelmainen Loimu 2021 (14,95€)

Loimu-vuosikertaglögi tarjoaa kotipihojen punaisia marjoja

Lämmitän Loimun kattilassa kuten ennenkin. Ei kiehuvaksi, mutta höyryäväksi.

Kyseessä on vaihtuvamakuinen vuosikertaglögi, mutta tuoksu ei anna mitään uutta ja kiinnostavaa. Loimu tuoksuu samalle kuin ennenkin.

Blossa-vuosikertaglögissä on huomattavaa vaihtelua, mutta Loimun maku ei tunnu juuri muuttuvan. Viime vuonna makuna oli karpalo, mutta tämänvuotinen punaviinimarja ei varsinaisesti heilauta konseptia suuntaan jos toiseenkaan.

Lue myös: Blossa 21 Valencia - appelsiiniuutetta ja joulumausteita

Tämän vuoden Loimu maistuu minusta kuitenkin astetta tavallisemmalta ja on liian turvallinen ollakseen kiinnostava vuosikertaglögi. Maku ei petä, mutta ei tarjoa mitään uutta tai elämyksellistä. Odotan kuitenkin vaihtuvamakuiselta glögiltä edes ripauksen innovatiivisuutta. Tämänvuotinen Loimu ei sitä kuitenkaan tarjoa.

Ensimmäisenä maiskuttelen suutuntumaa. Se on hyvin täyteläinen. Ja väkevyydestä huolimatta pehmeä. Tavallinen, mutta tiivistyneen vahva glögipohja.

Sokeria on 140 grammaa litrassa. Se on normaalimäärä glögille, mutta tuntuu kuitenkin hieman imelältä. Se johtuu siitä, ettei tasapainottavaa hapokkuutta ole riittävästi.

Loimun hillomainen maku on vadelmainen ja makean marjainen ylipäänsä, ja vasta pitkällä loppumaussa alkaa tuntua tasapainottavaa punaviinimarjaista hapokkuutta, jota neilikan pistävyys mukavasti korostaa. Se ei kuitenkaan riitä keventämään raskaan hillomaista kokonaisuutta.

Joulumausteita maussa on tavalliseen tapaan. Mausteet ovat integroituneet makuun niin syvälle, että yksittäisiä aromeja on vaikea erottaa. Kaipaisin tähänkin toisenlaista lähestymistä.

Loimu 2020 oli mielestäni parempi. Punaviinitermejä hyödyntäen viimevuotinen karpalo toi mieleen jopa Pinot Noirin hienot aromit, mutta tänä vuonna Loimu on kuin Merlot, hedelmäinen, mutta vähän tylsä.

Loimu 2021 on kuitenkin kunnon kotimainen perusglögi, joka ei tarjoa yllätyksiä, mutta toimii pakkaspäivän lämmittäjänä ja maistuu taatusti vaikka pipareiden ja sinihomejuuston seurassa.

Loimu 2021 (14,95€), 3/5 tähteä


Loimu 2021
  • Valmistaja: Lignell & Piispanen, Kuopio
  • Tummanpunainen, vadelmainen, kirsikkainen, punaherukkainen ja joulumausteinen
  • Punaviinipohjainen
  • Maustamiseen käytetty punaisia viinimarjoja, puutarhavadelmia, neilikkaa, kanelia, kardemummaa ja inkivääriä.
  • Sokeria 140 g/l
  • Alkoholia 15 prosenttia
  • Pullon aihe: revontulet
  • Rajoitettu valmistuserä
  • Hinta: 14,95€Kuvat: Viinikartta.fi

Kommentit

Suositut tekstit