Wohlmuth Sauvignon Blanc maistuu, vaikka ei tästä rypäleestä muuten välitä

Sauvignon blancilla on maine pistävän makuisena viininä. Aromien kohdalla puhutaan jopa kissanpissasta. Tässä on kuitenkin sauvignon blanc, joka maistuu heillekin, jotka eivät rypäleestä yleensä pidä.

Wohlmuth Südsteiermark Sauvignon Blanc (17,14€)
Itävalta, Südsteiermark

Helposti lähestyttävä, mutta myös tyylikäs sauvignon blanc Itävallasta

Tausta

Tämä viini tulee Itävallan kauneimmalta seudulta, Südsteiermarkista. Kun Steiermarkin pääkaupungista Grazista ajaa etelään, juuri ennen Slovenian rajaa alkaa Kitzeck-Sausalin viinialue, joka polveilee Sausal-vuoriston rinteillä. Sieltä löytyy myös Sausaler Weinstraße, viinitie upeissa maisemissa.

Tähän viiniin meillä on erityinen suhde, koska vierailimme Wohlmuthin tilalla pari vuotta sitten. Voit lukea vierailustamme ja viinialueesta tästä jutustamme: Vierailimme Südsteiermarkissa Wohlmuthin viinitilalla

Wohlmuthin viinitarhat ovat pirstoutuneet pieniin palstoihin sinne tänne korkeille rinteille. Rinteiden suunta aurinkoon nähden ja maaperän moninaiset tyypit tuottavat hyvin vaihtelevatyylistä laatua. Parhaiden palstojen viinit luonnollisesti maksavat eniten.

Vaikka Wohlmuthilla onkin valikoimassaan kymmeniä viinejä, ja joista maistoimme kymmenkunta, Suomessa on myynnissä vain yksi viini, perustason sauvignon blanc, joka on sekoite eri palstojen rypäleitä. Tämäkin viini kuitenkin ilmentää hyvin alueen potentiaalia, joka kestää vertailun Ranskan parhaisiin viinialueisiin ja sauvignon blanceihin.

Südsteiermarkin sauvignon blancit ovat helposti lähestyttäviä, hedelmäisiä, vihreän yrttisiä ja puhdaspiirteisen tyylikkäitä. Ne ikään kuin yhdistävät Loiren ja Uuden-Seelannin tyylien parhaat puolet.

Luonnehdinta

Hedelmäisessä tuoksussa on persikkaa ja muitakin kivellisiä hedelmiä sekä herukkaa ja vihreää nurmikkoa.

Suutuntuma on hapokkuudesta huolimatta pehmeän hedelmäinen.

Maussa on mustaherukkaa, häivähdys aprikoosia sekä kypsynyttä sitruksisuutta limetin muodossa.

Maku on monipuolinen ja raikas. Hapot jäävät sopivasti kiristämään poskissa ja maistuvat pitkään. Jälkimaussa on jotain mausteisuuttakin.

Jos tätä vertaa muun maailman sauvignon blanceihin, niin tyyli on yhtä tyylikäs, mutta hedelmäisempi kuin Loiressa ja yhtä aromaattinen, mutta vähemmällä mustaherukalla kuin Uudessa-Seelannissa. Hyvä välimuoto siis.

Vaikka maku onkin aromaattinen, kissanpissaa tästä ei löydy.

Wohlmuth Sauvignon Blanc on tasapainoinen, aromaattinen ja herkullisen hedelmäinen sauvignon blanc. Se sopii seurusteluun ja monenlaisille kala- ja kasvisruoille. Sitä myös uskaltaa tarjota vieraille, jotka muuten vierastavat sauvignon blancia.

Wohlmuth Südsteiermark Sauvignon Blanc (17,14€), 4/5 tähteäKuvat: Viinikartta.fi

Kommentit

Suositut tekstit