Katse Brut - pätevä pikkusuolaisten kuohuva

Suositun Katse-sarjan viinit tunnistaa apinasta. Otimme testiin sarjan kuohuviinin, jonka etiketissä komeilee mietteliäs gorilla.

Katse Brut (11,49€)
Saksa

Peruskuohuva saksalaiseen tyyliin

Tausta

Tämä kuohuviini tulee Saksasta. Monelle on yllättävä tieto, että saksalaiset kuluttavat suhteellisesti eniten kuohuviiniä maailmassa. Ja jopa niin paljon, että neljännes koko maailman kuohuviinituotannosta kulautellaan Saksassa.

Iso osa saksalaisten kuluttamasta kuohuvasta on kotimaista tuotantoa tuontirypäleistä tai -viinistä. Tämän saksalaiset osaavat. He ostavat viinin raaka-aineen Espanjasta, Italiasta tai Ranskasta ja tekevät sitten kuohuviinin Saksassa yleensä samalla menetelmällä millä proseccokin tehdään. Lopputulos on edullinen, mutta puhdaspiirteinen kuohuva, joka sopii erityisesti seurusteluun ja pikkusuolaisille.

Katse Brut on tehty rypäleistä Airén ja Trebbiano, jotka tunnetaan paremmin Espanjassa ja Italiassa. Katse-sarjan viinien tuottajana toimii suomalainen maahantuoja, joten viinien makuprofiilit on hiottu suomalaiseen makuun sopiviksi. Tutustu myös muihin Katse-viinien arvioihimme:

Katse La Mirada Organic Tempranillo Syrah 2020 hanapakkaus

Katse Rosé 2020 hanapakkaus

Luonnehdinta

Tuoksussa on kevyesti poreilevaa hedelmäisyyttä.

Maku on erittäin kuiva, mihin olen heti alkuun tyytyväinen, sillä pelkään aina, että makua pyöristetään liiaksi sokerilla. Näin ei ole tämän viinin tapauksessa.

Kuplat katoavat aika nopeasti, mikä on tyypillistä juuri proseccosta tutulle tankkikäymismenetelmälle.

Hapokkuus on keskitasoa, joten viini on suunmyötäinen ja helposti lähestyttävä.

Hedelmäisyydestä löytyy hennosti aprikoosia, päärynää, sitruksisuutta sekä sitruunankuorta, joka ilmenee jälkimaussa vivahteikkuutena.

Sinänsä maku on melko yksinkertainen, mutta testasin viiniä erilaisten pienten syötävien kanssa. Ja hommahan toimi ihan mallikkaasti.

Katse Brut on peruskuohuviini mutkattomiin juhlahetkiin, kuten uudenvuoden juhlintaan. Kaada Katse maljajuomaksi tai tarjoile herkkupöydän ruokajuomana. Viini saa mukavasti nostetta suolaisista syötävistä: antipasto, leivonnaiset, lihapullat, nakit, piirakat, sipsit ja jopa sushi.

Katse Brut (11,49€), 3/5 tähteäKuvat: Viinikartta.fi
Tuote saatu maahantuojalta

Kommentit

Suositut tekstit