Katse Rosé - kepeä kesärosee Espanjasta

Miksi ihmeessä kirjoitan kesäisestä roseeviinistä marraskuussa vuoden pimeimpään aikaan. Tavat kuitenkin muuttuvat ja roseeviinejä nautitaan yhä enemmän myös kesäkauden ulkopuolella. Mikä onkaan piristävämpää kuin kesän makuinen roseeviini keskellä kaamosta?

Katse Rosé 2020 hanapakkaus (29,98€ / 3 litraa)
Espanja, Vino de la Tierra de Castilla

Kuiva, punamarjainen ja hapokas

Tausta

Tämä espanjalainen roseeviini tulee maan keskiosista Kastilia-La Manchan alueelta. Viini on luokiteltu "vino de la tierra", mikä merkitsee perusviiniä ilman tarkempaa alueluokitusta. Juuri tästä luokasta voi kuitenkin tehdä edullisia löytöjä.

Sen verran viinistä tiedetään, että rypäleet ovat kasvaneet ylängöllä, jossa viileät yöt säilyttävät hapokkuutta. Päärypäle on Bobal, mikä on hyvin yleinen tämäntyyppisissä kepeissä roseeviineissä.

Lue myös arviomme saman sarjan suositusta Katse-punaviinistä

Luonnehdinta

Kesäisen tuoksuva marjaisuus nousee nenään. Tuoksussa on myös pehmeän hedelmäinen, kevyen persikkainen puoli.

Maku on kepeä. Hedelmäisyys on pehmeää, vadelmaista ja omenaista. Rakennetta tukevia happoja riittää ja ne antavat maun keskivaiheille juuri sopivasti nostetta.

Suuhun jää maistumaan omena, keskihapokas sitruksisuus sekä ripaus sitrushedelmän kuorta. Lopetus on kevyesti mausteinen.

Aivan loistavaa, että tämä viini ei ole makea. Maku onkin kuiva ja tasapainoinen. Sokeria on vain neljä grammaa litraa kohti.

Miellyttävä Katse Rosé tuo kesän maun huulille mihin vuodenaikaan tahansa. Eikä ole kallis. Se sopii nautittavaksi rennon seurustelun merkeissä ja toimii tyylinsä puolesta myös ruokaviininä.

Katse Rosé 2020 hanapakkaus (29,98€), 3/5 tähteä
Kuvat: Viinikartta.fi
Tuote saatu maahantuojalta

Kommentit

Suositut tekstit