R3 Rheingau Riesling Reserve Organic - yksinoikeudella Suomessa

Rheingausta tulee rapsakoita ja miellyttäviä rieslingejä. Maistoimme Corvers-Kauterilta tämän syksyn Rheingau-uutuuden.

Corvers-Kauter R3 Rheingau Riesling Reserve Organic 2020 (14,89€)
Saksa, Rheingau
Viinilehden Vuoden valkoviini 2022

Runsaan hedelmäinen ja hapokas riesling

Tausta

Suomalaiset ovat suuria riesling-faneja, joten oli kiinnostavaa maistaa viini, joka maahantuojan mukaan on tehty yksinoikeudella Suomen markkinoille. Sehän tarkoittaa sitä, että juuri tämän viinin uskotaan vetoavan suomalaisiin.

Weingut Dr. Corvers-Kauter on perhetila Rheingaussa. Talo on saanut tunnustusta monestakin lähteestä ja se kuuluu alueen arvostetuimpiin. Aiemmin maistamamme lähes samanniminen viini Corvers-Kauter R3 Riesling Rheingau Remastered Organic 2018 sai meiltä neljä tähteä.

Minulle juuri Rheingaun rieslingit ovat jääneet parhaiten mieleen, sillä useimmiten niissä yhdistyy reipas hedelmäisyys ja suun kostuttava hapokkuus. Tämä tekee niistä monikäyttöisiä. Rheingaun rieslingit toimivatkin niin ruokaviineinä kuin suunmyötäisinä seurusteluviineinä.

Luonnehdinta

Tuoksu on raikkaan hedelmäinen. Monenkirjavia hedelmähappoja nousee nenään.

Maussa tulee päälimmäisenä rapea tai rapsakka happoisuus, joka saa suun kostumaan.

Hedelmäisyys on sillä tasolla, että mielikuvat vievät hedelmäsalaattiin, joka jää maistumaan pitkään. Siitä löytyy muun muassa omenaa, päärynää, persikkaa ja sitruksisuutta.

Rakennetta kantaa myös alueelle tyypillinen mineraalisuus.

Kokonaisuus on aromeiltaan rikas, mutta kuitenkin helposti lähestyttävä. Onnistunut ja tyypillinen Rheingaun riesling.

Corvers-Kauter R3 Rheingau Riesling Reserve Organic 2020 (14,89€), 4/5 tähteä


Los Angelesista kotoisin oleva cobb-salaatti on täyttävä ruoka, joka sisältää kaikkea mahdollista: grillattua kananrintaa, pekonia, keitettyä kananmunaa, salaattia, avokadoa, kevätsipulia, tomaattia ja sinihomejuustoa. Runsas riesling pystyi vastaamaan cobb-salaatin runsaisiin makuihin. Ja varsinkin avokadoon löytyi tästä hedelmäisestä viinistä täydellinen yhteys, joten avokadoa kannattaa lisätä salaattiin reilusti.


Kuvat: Viinikartta.fi
Tuote on maahantuojan näyte

Kommentit

Suositut tekstit