Ivana Helsinki Kiss Prosecco Rosé - rohkea prosecco-tyyli

Ivana Helsinki Paola Suhonen lanseerasi tänä keväänä roseeproseccon. Tyyli poikkeaa muista maistamistani roseeproseccoista ja sitä voisi kuvailla jopa rohkeaksi.


Ivana Helsinki roseeprosecco on kepeä ja tyylikäs

Paola Suhosen kansainvälisesti tunnetun Ivana Helsinki -tuotemerkin alla on tehty vaatteita, tuotettu elokuvia ja nyt myös myyty kuohuviiniä. Mietin etukäteen, olisiko tässä kuohuviinissä mitään muuta erikoista kuin Paola Suhosen itsensä suunnittelema sinänsä hieno pullon design. Viinin maistettuani täytyy sanoa, että myös maussa on toivomaani omaperäisyyttä.

Ivana Helsinki roseeproseccon sävy on punertava ja metallinen. Väri sointuu hienosti pullon ulkoasuun ja muodostaa hyvin muista viineistä erottuvan kokonaisuuden.

Aika voimakas kuohu tuottaa kuplat, jotka kestävät riittävästi lasissa.

Maun suudelma on muista roseeproseccoista erottuva. Ivana Helsinki luottaa kepeämpään tyyliin, jossa hennot aromit eivät heti paljasta luonnettaan. Lisäksi maussa on ripaus kitkeryyttä, mikä minusta vain lisää viinin kiinnostavuutta, sillä kovin pyöreä perinteisen proseccomainen maku olisi tässä kohtaa vain tylsä.

Makean punahedelmäinen tuoksu. Suutuntuma on kepeästi kuohuva ja veden kielelle nostattavan hapokas.

Ohuen oloinen maku on herkkä ja elegantti. Maun hedelmäisyys on vadelmaisen punamarjaista sekä happaman omenaista sekä päärynäistä. Jäännössokerista huolimatta jälkimaku on kuiva, hapan sekä kevyesti kitkerä. Se tuo mieleen puolukan, greipin ja samankaltaisen kitkerän vivahteen, mikä vihreistä oliiveista jää suuhun. Maussa on myös mausteisuutta.

Rohkeasti omanlaisensa Ivana Helsinki roseeprosecco toimii ruokahalua herättävänä tervetulomaljana, lämpimän kesäpäivän viilentäjänä, tuliaisviininä sekä ruokajuomana antipastolle, marinoiduille oliiveille ja sushille.

Ivana Helsinki Kiss Prosecco Rosé Extra Dry 2020 (13,99€), 4/5 tähteä
Kuvat: Viinikartta.fi
Maahantuojan näytepullo

Kommentit

Suositut tekstit