Atico Eco White ekologisessa kartonkipakkauksessa

Atico Econ kohdalla ekologisesti vastuullinen valinta ei jää huomaamatta, sillä kartonkipakkaus on täynnään erilaisia ekomerkintöjä.

Atico Eco White kartonkitölkki (5,85€ / 0.5 litraa)
Airén, Sauvignon Blanc
Saatavilla myös
Atico Eco Red kartonkitölkki

Kätevä ja ympäristövastuullinen pakkaus

Myös viinialalla on vahva trendi vastuullisempaan tuotantoon. Atico Eco White jatkaa tätä linjaa normaalia pidemmälle. Kierrätettävä puolen litran tetra on valmistettu materiaalista, josta 76 prosenttia on kasvipohjaista. Uutuutena myös korkki on uusiutuvaa luonnonmateriaalia sokeriruosta. Lisäksi valmistuksessa käytetty energia on uusiutuvaa ja tuotanto hiilineutraalia.

Kuluttajan on siis yhä helpompi tehdä ekologisempia valintoja myös viinihankinnoissaan. Kieltämättä pieni pisto tuntui sydämessäni, kun jokin aika sitten hankin viinipullon, joka painoi noin kaksi kiloa. Lasia oli melkein 800 grammaa enemmän kuin normaalipainoisessa pullossa. Liioittelultahan se tuntui. Kompakti ja kätevä kartonipakkaus on sen sijaan hyvin kevyt, mahtuu pieneen tilaan ja pakkaus ei hevillä rikkoudu.

Ja sanomattakin on selvää, että viini on luomua.

Tuoksussa on kypsää hedelmää, kuten nektriinia ja omenaa.

Kuivassa maussa on sopivasti hapokkuutta, joka tuo viiniin rakennetta ja pirteyttä.

Hedelmäisyys on omenaista, sitruksista, aprikoosista ja jopa greippistä.

Välissä häivähtelee myös suolaisen mineraalisia piirteitä.

Atico Eco White on perusviini, joka sopii salaateille, retkelle, piknikille ja sellaisenaan nautittavaksi hyvin viilennettynä.

Atico Eco White kartonkitölkki (5,85€), 2/5 tähteä
Kuvat: Viinikartta.fi
Tuote maahantuojan näyte

Kommentit

Suositut tekstit