Casal Garcia Sangria Red Berries - matala-alkoholinen pirskahteleva uutuus pikkusuolaisille

Viinipohjainen sangria on kylmänä nautittava hedelmäinen kesäjuoma, jota kannattaa kokeilla pikkusuolaisten ja tapas-ruokien kanssa.

Casal Garcia Sangria Red Berries (8,99€)
Portugali, alkoholia 8%
Sangria ja pikkusuolaiset on ehdottomasti kokeilemisen arvoinen yhdistelmä. Näin meillä vappuna.

Casal Garcia Sangria Red Berries on tehty roseeviinipohjaan

Tausta

Kun sangria alkoi yleistyä Suomessakin, se tunnettiin nimenomaan punaviiniin tehtynä juomana. Sitten kiinnostuttiin myös valkoviini-sangriasta. Uusimpana ideana on tehdä sangria roseeviinipohjaan, mikä ei ole yllättävää, koska roseeviinien suosio on hurjassa nosteessa.

Casal Garcia on portugalilainen viinibrändi, jonka tuotteista etenkin raikas valkoviini Vinho Verde on meillä hyvin tunnettu. Casal Garcian alla myydään useita tuotteita, joista Sangria Red Berries on uusin.

Tähän roseeviinipohjaiseen juomaan on lisätytty luonnollisia mansikan, vadelman ja sitrushedelmien aromeja. Tyyli on pirskahteleva ja hennosti kuohuva, joten juoma on pakattu kuohuviinipulloon.

Luonnehdinta

Sangria Red Berries kuohuu nopeasti ja kuplat katoavat yhtä nopeasti. Sinänsä suurempaa kuplivuutta en sangrialta odottaisikaan.

Tuoksu on mansikkainen ja karkkimainen.

Hedelmäinen maku on makea, mansikkamehumainen, hennon vadelmainen ja karhunvatukkainen sekä hapokkuudeltaan pehmeä. Sitruksisuus on maltillista.

Red Berries on ihan kiva kesäjuoma, kunhan muistaa tarjota sen erittäin kylmänä. Nimittäin lämpimänä juoma menettää teränsä. Kannattaakin kaataa juoma laseihin, joissa on reilusti jäitä.

Itse olisin kaivannut enemmän sitruksisia happoja makeahkon maun vastapainoksi. Toisaalta terää tuova sitruksisuus on helposti hoidettavissa lisäämällä lasin reunukselle puoliksi lasiin puristetun siruunaviipaleen. Tai vaikka suoraan lasiinkin.

Ehdottomasti jäiden kanssa hyvin kylmänä nautittava Casal Garcia Sangria Red Berries on mukava kuuman kesäpäivän juoma. Se sopii myös pikkusuolaisille noutopöytään.

Casal Garcia Sangria Red Berries (8,99€), 2.5/5 tähteä


Kuva: Viinikartta.fi
Tuote saatu maahantuojalta

Kommentit

Suositut tekstit