B-Liv Organic Wine Rosé - tyylikkään kuiva roseeviini Chilestä

Erittäin kuivassa roseeviinissä hedelmäisyys ja viinin aromaattisuus tulevat esille puhtaammassa muodossa, mikä tekee myös B-Livistä tyylikkään viinin.

B-Liv Organic Wine Rosé 2020 hanapakkaus (24,98€ / 2 litraa)
Chile, Maipo Valley
Syrah

B-Liv Rosé on erittäin kuiva, mutta hedelmäinen

Tausta

Roseeviineihin liittyy mielikuva makeahkoista kesäviineistä, mikä ei kuitenkaan enää pidä alkuunkaan paikkaansa. Ensinnäkin roseeviini ei ole enää vain kausiviini, joten sitä juodaan yhä enemmän ympäri vuoden. Toisekseen roseeviinit ovat enimmäkseen kuivia.

Verrataanpa hieman. Kävimme läpi Alkossa myytävien kuohuviinien ja roseeviinien sokeripitoisuudet. Otimme mukaan vertailuun kaikki ne viinit, joissa sokeri on ilmoitettu. Suurimmassa osassa on.

Jos asetamme sokerille ylärajaksi 5 grammaa litrassa, joka on jo hyvinkin kuiva viini, niin kuohuviineistä vain 16% menee tähän kategoriaan. Sen sijaan roseeviinejä, joissa sokeria on 5 grammaa litrassa tai sen alle, on peräti 69%.

Voimme myös laskea mediaanisokerimäärän molemmille viinityypeille. Kuohuviineissä mediaani on 9 grammaa litrassa ja roseeviineissä vain 3 grammaa. Toisin sanoen roseeviinit sisältävät keskimäärin huomattavasti vähemmän sokeria kuin kuohuviinit. Erityishuomiona on vielä mainittava, että melkein 30% roseeviineistä sisältää vain yhden gramman sokeria litrassa. Se on todella vähän.

Chileläinen uutuusviini B-Liv Organic Wine Rosé on erinomainen vähäsokerinen vaihtoehto. Se on vegaanisesti kirkastettu ja luomuviini. B-Livin on valmistanut Viña Tarapacá Maipo Valleyssa, joka tunnetaan paremmin cabernet sauvignon -punaviineistään.

B-Liv on myös yllättävä viini, sillä tarkasti Maipon laaksoon luokiteltu roseeviini, ja varsinkaan puhtaasti Syrahista tehty, ei juuri soita kelloja. Olin myös yllättynyt valitusta erittäin kuivasta tyylistä, mikä palkitaan tyylikkäässä lopputuloksessa.

Luonnehdinta

Lohenpunaa värisävyssä. Hieno tuoksu, jossa kukkaisuutta ja raikasta hedelmäisyyttä.

Kuiva maku on sitruksinen, persikkainen, omenainen, vadelmainen ja herukkainen. Hapokkuus on reilua ja herkullista.

Hedemäisyys on monipuolisen aromikasta ja jälkimaussa on kevyesti bitterinen nuotti.

Tyylikkyyttä kokonaisuuteen tuo todella alhainen jäännössokerin määrä. Sokeria viinissä on vain 1 gramma litraa kohden.

B-Liv Organic Wine Rosé menee heittämällä laatikkoviinien top-listalleni. Kesäkeittiön tuoreet tai grillatut maut kasviksista, kalasta ja possusta saavat tästä viinistä kumppanin.

B-Liv Organic Wine Rosé 2020 hanapakkaus (24,98€ / 2 litraa), 4/5 tähteäKuvat: Viinikartta.fi
Viini saatu maahantuojalta

Kommentit

Suositut tekstit