Hard Seltzer - onko tässä tämän vuoden hittijuoma?

Hard Seltzer on uusi, raikas ja kevyempi kuplavesipohjainen juomatyyppi, joka tekee nyt tuloaan Suomeen.

SAY Vodka Seltzeriä saa K-ruokakaupoista ja Alkosta. Laitilan virvoitusjuomatehdas on valmistanut sen Altialle.

Hard Seltzer on valtavan suosittu juoma Yhdysvalloissa

Mikä on hard seltzer?

Suomalainen sanoisi, että kossuvichy! Sitähän se on. Seltzer on amerikkalainen nimitys kuplavedelle. Ja "hard" tarkoittanee, että joukkoon on lisätty vodkaa. Lisäksi juomista löytyy erilaisia hedelmäisiä makuaromeita, kuten mansikkaa tai appelsiinia.

Vastaavia sekoitteita on tietysti saanut baarimestarilta jo 1800-luvulta lähtien, mutta uusi tuotteistus on ollut jymymenestys Amerikoissa. Aluksi nimitys oli spiked seltzer eli terästetty kuplajuoma. Myöhemmin nimitys hard seltzer vakiintui.

Noin viiden vuoden aikana hard seltzerin myynti on noussut Yhdysvalloissa yli 100% vuosikasvua ja tälle vuodelle ennustetaan jopa 2,5 miljardin dollarin myyntiä. Ja kuten tunnettua, trendit tulevat Suomeen viiveellä. Onkin mielenkiintoista nähdä, millaiseen menestykseen hard seltzer yltää meillä tänä suvena.

Toisaalta hard seltzer haastaa olutmarkkinoita, mutta juomana se voidaan luokitella juomasekoitukseksi eli long drinkiksi. Ja kuitenkaan se ei maistu yhtään long drinkeille.

Hard Seltzer on terveellisempi vaihtoehto. Sokeria siinä on vain noin viidesosa verrattuna perinteiseen long drinkiin, joten tölkillisessä sokeria on nelisen grammaa ja kaloreita 89 kcal. Alkoholiakin on vain 4 prosenttia.

Hard Seltzer on väritön juoma.

SAY Vodka Seltzer Mansikka-Vadelma 4 %

Tuoksu on metsämansikkainen.

Suutuntuma on pehmeä ja raikas. Maku on kuiva, todella kevyt ja vesimäinen.

Mansikka-aromi on luonnollinen ja hento, jota saa hetken hakea, mutta se maistuu kuitenkin pitkään.

SAY Vodka Seltzer Appelsiini-Guarana 4%

Appelsiinia ja appelsiinimarmeladia tuoksussa.

Todella kepeä ja vesimäinen on tämäkin.

Appelsiiniaromi on hento ja maistuu taustalta käsin.

Raikas ja helposti nautittava.

Hard seltzer on mielenkiintoinen uutuus, jonka maku tulee varmasti jokaiselle jonkinlaisena yllätyksenä, sillä se on long drinkiä yksinkertaisempi, kuivempi, kevyempi ja vesimäinen. Vaikka alkoholia on vähän, kannattaa kuitenkin olla varovainen, ettei nauti liikaa, sillä hard seltzeriä on todella helppo kulautella. Viilennä hyvin ennen nauttimista.

Kuvat: Viinikartta.fi
Tuotteet saatu Altialta

Kommentit

Suositut tekstit