Alkoholiton kuohuviini vappuun - Eins-Zwei-Zero Sparkling Riesling

Alkoholittomien viinien suosio kasvaa jatkuvasti. Tämä kätevään tölkkiin pakattu ja vapun viettoon sopiva alkoholiton kuohuviini tulee Saksasta.

Leitz Eins-Zwei-Zero Sparkling Riesling Alcohol Free tölkki (2,99€ / 0.25 litraa)
Saksa, alkoholia 0%

Riesling-kuohuviinissä maistuu Riesling

Alkoholittomissa viineissä mielestäni parasta on se, ettei kukaan jää ulkopuolelle. Kenenkään ei siis tarvitse viettää vappua viinittömästi, vaikka alkoholia ei nauttisikaan. Valikoimaa löytyy joka tilanteeseen ja laadussakin on harvoin moittimista. Omaan makuuni juuri kuohuviinit ovat parhaita alkoholittomia.

Eins-Zwei-Zero Sparkling on pakattu tölkkiin, jonka vetoisuus on kolmannes viinipullosta. Siitä saa kaksi standardilasillista ja tölkki on kätevä kuljettaa mukana esimerkiksi piknikille.

Alkoholi on viinistä poistettu hellävaraisesti. Jotta viiniin saataisiin rakennetta, se täytyy tehdä muulla kuin alkoholilla. Se tarkoittaa yleensä sokeria, jota tästä puolikuivasta kuohuvasta löytyy 45 grammaa litrassa. Makeus ei kuitenkaan maistu häiritsevästi. Päinvastoin tasapaino on hyvä. Suutuntuma on kuitenkin alkoholillista kuohuviiniä ohuempi.

Saksalaiset riesling-kuohuviinit eivät ole vielä erityisen suosittuja Suomessa, mutta tuntuu, että kiinnostus on heräämässä. Rieslingin käyttö tuo makuprofiiliin oman erityisen leimansa.

Vihreä omena on tyypillinen aromi, joka tässäkin maistuu vahvana. Lisäksi löytyy sitruksisuutta ja kivellisiä hedelmiä. Hapokkuus on vahvaa. Rheingaun laatuviinialueen Rieslingistä viini on saanut myös hennosti petrolista vivahteikkuutta.

Miellyttävä, suunmyötäinen ja raikas kuohuviini, jossa Rieslingin annetaan maistua. Kätevä piknikille ja hyvä alkoholiton vaihtoehto vappubrunssille.

Leitz Eins-Zwei-Zero Sparkling Riesling Alcohol Free tölkki (2,99€ / 0.25 litraa), 3/5 tähteä


Yhdestä tölkillisestä riittää kaksi kuohuviinilasillista


Kuvat: Viinikartta.fi
Tuote saatu maahantuojalta

Kommentit

Suositut tekstit