Sienipiirakka ja Matua Marlborough Pinot Noir

Syksyinen sienipiirakka saa mahtavasti makua pekonista. Piirakan kaveriksi sopii aavistuksen juureva Uuden-Seelannin pinot noir.

Sienipiirakka ja Matua Marlborough Pinot Noir 2018 (15,99€)

Sieni-pekonipiirakka

Resepti: Sieni-pekonipiirakka

Ainekset:
  • Pyöreä piirakkataikina
  • 250g metsäsieniä tai portobello-herkkusieniä
  • Mustapippuria
  • Suolaa
  • Kuivattua timjamia
  • 150g pekonia
  • 1 pieni purjosipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 150g mozzarellaraastetta
  • 2 munaa
  • 2dl kermaa
  • 150g crème fraîchea
Tee näin::
  • Puhdista, pilko sienet ja hauduta pannulla niistä vesi pois. Siirrä sivuun.
  • Pilko pekoni.
  • Huuhtele ja pilko purjo.
  • Pilko valkosipuli.
  • Paista pekoni pannulla kypsäksi ja lisää loppuvaiheessa valkosipuli sekä purjo.
  • Lisää sienet ja mausta suolalla, pippurilla ja timjamilla.
  • Taputtele taikina pyöreään piirakkavuokaan.
  • Lisää vuokaan seos pannulta.
  • Lisää seoksen päälle mozzarellaraaste
  • Sekoita munat, crème fraîche ja kerma haarukalla.
  • Kaada seos vuokaan.
  • Paista 175 asteessa 40 minuuttia tai kun pinta on kauniin ruskea.

Matua Marlborough Pinot Noir 2018

Tausta

Matua on Uuden-Seelannin palkituin viinitalo, jonka viinejä on saanut Suomestakin jo pitkään. Etenkin Pinot Noir ja Sauvignon Blanc on niittänyt myös meillä mainetta niin kriitikoiden kuin kuluttajienkin piireissä.

Matua toimii koko Uuden-Seelannin alueella ja se oli ensimmäinen viinintuottaja, joka teki Sauvignon Blancia Uudessa-Seelannissa.

Matuan meillä saatavat viinit ovat suhteellisen edullisia, mutta laadultaan jopa hintaansa arvokkaampia, sillä sen verran on palkintosijoja sadellut meilläkin.

Katso Matuan viinit tästä

Tämä Pinot Noir on Marlboroughista, eteläsaaren pohjoisosasta. Osa rypäleistä on etelämpää Central Otagonista, joka on kuuluisa juuri pinot noireistaan. Viini kypsyi 6 kuukautta ranskalaisessa tammessa.

Luonnehdinta

Viinin sävy on läpikuultavaa rubiinia

Tuoksu on maanläheinen karpaloisella tvistillä. Aika rustiikki tuoksu.

Maku on hyvän hapokas ja punainen monella tavalla. Vadelman, granaattiomenan ja punaherukan lisäksi etenkin karpalo toistuu maussa ja se tuo viiniin reilusti luonnetta. Myös ranskalainen tammi tuo lisävivahteita.

Suutuntuma on kevyehkö ja raikas, mutta myös maanläheisyys ja hento mineraalisuus maistuu.

Jälkimaussa on mausteisuutta ja tiukempaa puolukkaa.

Tässä viinissä on hieman haastetta, mutta hyvässä ruokaviinissä niin pitää ollakin. Kevyesti maanläheinen vivahteikkuus on omiaan juuri sienipiirakan umamin kanssa. Pekonin savuinen rasvaisuus pehmentää kokonaisuutta.

Matua Marlborough Pinot Noir 2018 (15,99€), 3,5/5 tähteä




Kuvat: Viinikartta.fi
Pullo saatu maahantuojalta

Kommentit

Suositut tekstit